Miért kell idegen szavakat használnia egyes embereknek, amit nem mindenki ért?
Pl korellál,disztribúció,abúzus,stb.
Nem az lenne a beszéd célja,hogy minél érthetőbb legyen?
Érződik az illető beszédén hogy neki ez természetesen jön mert esetleg a közeg amiben az adott témát használja az ezeket a szavakat használja vagy idegen nyelvű tudósítást hall a témában és bizonyos szavak magyar megfelelője nem pontosan ugyan azt jelenti. Ilyenkor nincs baj vele
De amikor szándékosan csak hogy okosabbnak tűnjön idegen nyelven mondja amit mondhatna magyarul is az szerintem rendkívül idegesítő és szánalmas. És sokan csinálják. Azt hiszik okosabbnak tűnnek, pedig pont fordítva.
4
"Vannak akiknek a munkája megköveteli sajnos a kishivatalnoki szakzsargont,"
Van olyan munkahely, ahol kötelező ezeket használni?
8
"Esetleg azért, mert nekik ez nem idegen. Mindenkinek más a műveltségi szintje."
Én nem mondanám műveltségi szintnek, inkább másnak.
Ha Én mondjuk tudok indonézül és néha indonéz szavak jönnek elő a magyar helyett, mert kin éltem 10 évig, akkor Én műveltebb vagyok,mint te?
10
"F@tal_3rror_00x089F nevű felhasználó válasza:
Gondolom azért a kérdező is használ idegen szavakat amit esetleg nem ért más..."
Igen Én mostanában kezdtem el tanulni ezeket.
Én nem azért kezdtem el tanulni, mert kell a munkámhoz, vagy ilyesmi, csak elég sok szó van,ami idegen, ezek közül sokat magyar szóval is lehetne használni, tehát így még hatékonynak sem mondanám, de kénytelen vagyok megtanulni, mert sok helyen használják.
14: Figyelj, ez a 3 szó, amit példának hoztál, benne van az általános műveltségben, gimnáziumban épül be a szókincsbe. Így aki 14 éves kora óta használja és a környezetében mindenki, az nem fog gondolni arra, hogy van, aki nem érti esetleg.
Rá kell kérdezni, és akkor korrigálni fog, hogy értsed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!