Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell idegen szavakat...

Miért kell idegen szavakat használnia egyes embereknek, amit nem mindenki ért?

Figyelt kérdés

Pl korellál,disztribúció,abúzus,stb.

Nem az lenne a beszéd célja,hogy minél érthetőbb legyen?

2018. szept. 8. 02:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a beszed tele van idegen szavakkal, akkor nekem siman az jon le, hogy o fitogtatja, mennyire muvelt, o jobb mindenki masnal. Kapasbol 3 ilyen embert tudnek mondani, a vegen mindig ugy jott ki a szitu, hogy o sokkal tobbet er emberileg, sokkal jobb, mint a masik szemely, rajta kivul mindenki ostoba es hulye, de hat o nem nez le senkit. Brrr. Gyulolom oket.
2018. szept. 8. 10:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Sok ilyen kifejezést szoktam használni szóban és írásban is – utóbbiban azért van, hogy átolvasáskor a magyar megfelelőjére átírom őket. Zavar ez a jelenség, eredetét onnan származtatom, hogy a neten mindent angolul nézek és olvasok, ez pedig befolyásolja a használt szókincsemet.
2018. szept. 8. 11:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Érződik az illető beszédén hogy neki ez természetesen jön mert esetleg a közeg amiben az adott témát használja az ezeket a szavakat használja vagy idegen nyelvű tudósítást hall a témában és bizonyos szavak magyar megfelelője nem pontosan ugyan azt jelenti. Ilyenkor nincs baj vele

De amikor szándékosan csak hogy okosabbnak tűnjön idegen nyelven mondja amit mondhatna magyarul is az szerintem rendkívül idegesítő és szánalmas. És sokan csinálják. Azt hiszik okosabbnak tűnnek, pedig pont fordítva.

2018. szept. 8. 11:22
 14/17 A kérdező kommentje:

4

"Vannak akiknek a munkája megköveteli sajnos a kishivatalnoki szakzsargont,"

Van olyan munkahely, ahol kötelező ezeket használni?

8

"Esetleg azért, mert nekik ez nem idegen. Mindenkinek más a műveltségi szintje."

Én nem mondanám műveltségi szintnek, inkább másnak.

Ha Én mondjuk tudok indonézül és néha indonéz szavak jönnek elő a magyar helyett, mert kin éltem 10 évig, akkor Én műveltebb vagyok,mint te?

10

"F@tal_3rror_00x089F nevű felhasználó válasza:

Gondolom azért a kérdező is használ idegen szavakat amit esetleg nem ért más..."

Igen Én mostanában kezdtem el tanulni ezeket.

Én nem azért kezdtem el tanulni, mert kell a munkámhoz, vagy ilyesmi, csak elég sok szó van,ami idegen, ezek közül sokat magyar szóval is lehetne használni, tehát így még hatékonynak sem mondanám, de kénytelen vagyok megtanulni, mert sok helyen használják.

2018. szept. 8. 11:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Van ilyen melóhely, igen. Jellemzően pl. a jogi és közgazdasági szférában dolgozók szoktak hivataloskodni munkaidőn kívül is, de ugyanígy megvan a maga szakszókincse az informatikának is. Igaz, itt csomó szónak (file, pendrive, ping stb.) nincs magyar megfelelője, jobb híján használjuk az angolt.
2018. szept. 8. 13:36
 16/17 anonim ***** válasza:

14: Figyelj, ez a 3 szó, amit példának hoztál, benne van az általános műveltségben, gimnáziumban épül be a szókincsbe. Így aki 14 éves kora óta használja és a környezetében mindenki, az nem fog gondolni arra, hogy van, aki nem érti esetleg.

Rá kell kérdezni, és akkor korrigálni fog, hogy értsed.

2018. szept. 8. 15:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Számára ez evidens, így neki nem feltűnő, hogy más nem érti.
2018. szept. 8. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!