Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek van értelme a...

Szerintetek van értelme a szerencsejátéknak?

Figyelt kérdés

Nehéz megértenem, hogy mi értelme van szerencsejátékozni. Vagyis nyilván, értem, én is kipróbáltam már és érthető, hogy sokan miért függnek rá, megvan a reményteli varázsa, de ha objektíven nézzük, sokkal de sokkal több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt.

És most nem is a függőkről beszélek.

Például a szüleim... (18 éves vagyok egyébként) Nem vagyunk túl gazdagok, így lényegében minden pár száz-pár ezer forintnak lenne hely, viszont apa szerintem naponta ad fel 2-3 Tippmixet, anya pedig heti 2-3 lottót, esetleg plusz heti 1-2 Tippmixet ő is. Ezzel az az egyetlen bajom, hogy szerintem amióta élnek nem nyertek vissza az összes kiadott pénz 10%-ánál többet. Ami azt jelenti, hogy a kiadott pénz 90%-a mondhatni a kukába került. Ez nem sok pénz, 200-500 körül lehet szerintem egy-egy ilyen szelvény, de egy évben összeadva az rengeteg.

Nem azt mondom, hogy minden 5 forintost félretéve gyűjtögessük, csak azt, hogy akár szórakozás terén is vannak sokkal jobb és tartalmasabb lehetőségeink is, mint a szerencsejáték, amitől nem kapunk semmit, csak egy nagy csalódást a végén és egy papírfecnit a kukába.

Mi a véleményetek erről?

Illetve, Magyarországon elég bevett dolog ez szinte minden családnál, más, fejlettebb országban mennyire elfogadott és hétköznapi?

2018. szept. 2. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Van. Sokak számára ez az egyetlen lehetőség, hogy NAGYON gazdagok legyenek és cserébe rááldoznak egy kevéske pénzt. Egyébként is, aki szerencsejátékot játszik, az egy csomó adót befizet, tehát hasznos része a társadalomnak.
2018. szept. 2. 11:27
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Azoknak akik saját erejükből nem tudtak feljebb kapaszkodni, vagy igen, de még annál is többet akarnak, egy lehetőség a nagy pénz szakítására. (nyilván minél kevesebből él valaki annál inkább álmodozik róla)

Én is feldobok minden héten olyan 1000Ft értékben, aztán reménykedek, hogy hátha egyszer eljön az én napom , és valami nagy pénz kihúzna ebből a nyomorult élethelyzetből... De nyilván azt is tudom hogy erre szinte semmi esély...

2018. szept. 2. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Ez az emberi elme velejárója, az irracionalitás, a véletlennel való játék. Az értelem annál van, aki ilyenre alapítja saját egzisztenciáját.
2018. szept. 2. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Biztos hallottad már párszor:

"Nem a győzelem a részvét, hanem a fontos!"

A játék értelme a részvétel, az izgalom, az élmény. Nem a nyereség. Azért fizetsz többet, mert élményt kapsz cserébe. Minden szerencsejátéknak megvan, hogy mi a várható arány, amivel nyersz. Ezek SOSEM kifizetődőek pénzügyileg a játékosnak.

2018. szept. 2. 11:50
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

Anyukád minek ad fel hetente több lottót, ha úgyis csak 1X van sorsolás? Egyébként én is szoktam lottót feladni, asszem 5 hétre 1000 ft vagy annyi se. De így megadom az esélyt magamnak, hogy nyerjek a lottót, mivel sokan magyarázzák h mit csinálnának a pénzzel ha megnyernék, de egyébként nem is játszanak.

Egyébként a semmi értelme, pénzkidobás

2018. szept. 2. 12:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Reményt ad és elvesz. Ujabb reményt ad

Kb ennyi az értelme

2018. szept. 2. 12:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Nincs értelme. Függőség. Hülyeség. A legtöbb csalás. Pénzmosás. A bolondok adója. Beszüntetném.
2018. szept. 2. 12:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Én csak kaparós sorsjegyet szoktam venni, bár kb. sose nyerek vele, de akkor is jó az a kis izgalom, hogy hátha. :D De csak mert belefér 2-3 hetente. Amíg nem dolgoztam, addig nem költöttem ilyesmire...

A lottó meg a tippmix kicsit más dolog, ott maga a "játék" szerintem marhára nem izgalmas, csak várod az eredményeket 1 hétig, a szelvény meg összehajtogatva csücsül a tárcádban.

Itt már csak a remény a lényeg, hogy hátha egyszer bejön, hogy hátha nyernek egy autóra valót, vagy épp a főnyereményt...

És innentől kezdve gyakorlatilag már függőség, mert aki 15 éve lottózik minden héten, az nem fogja csak úgy abbahagyni. Pár napig kibírja, hogy ne adjon fel szelvényt, aztán jön a gondolat, hogy

mi van, ha pont most nem játszom, és pont most húzzák ki a számaimat?

Képzelj el egy embert, aki tizen-huszonX éve lottózik, és amint abbahagyja, rögtön kihúzzák a számait... valószínűleg szétverne mindent és mindenkit maga körül, aztán beleugrana a Dunába.

Hogy van e értelme? Annyi bőven van, mint bármi másnak az életben. 40-50 évig robotolni, minden nap 8 órát dolgozni, csak hogy életben maradjunk és másnap újra mehessünk dolgozni, aztán meghalunk, annak van értelme?

Ráadásul, bár ritkán és keveset, de azért szoktak nyerni az emberek a lottóval, meg a tippmixszel is.

Van, akinek egy pártízezer forintos nyeremény is nagy öröm.

Akinek meg egy több milliós vagy éppen főnyeremény jön be, az meg aztán tényleg mondhatja, hogy bizony volt értelme.

Azt felesleges számolgatni, hogy hetente-havonta mennyit költenek rá meg mennyit lehetne félretenni. Ha nem játszanának, akkor másra menne el az a pénz.

Ti sem lennétek gazdagabbak sajnos, még ha minden héten a tippmix meg a lottó árát félretennétek egy üvegbe, az is max. kávépénznek lenne elég.

2018. szept. 2. 13:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Minden héten lottózok...

Tavaly májusban 2.2 milliót nyertem....

Igaz idén a legnagyobb nyereményem 25.000 volt, de attól még belefér a heti 2.000 forint....

2018. szept. 2. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!