Mi értelme van a diák közmunkásoknak?
A mi kisvárosunkban nyáron van lehetősége néhány (max 10-15) tanulónak munkát vállalnia az önkormányzatnál. Ez azt jelenti, hogy kiküldenek a közmunkásokhoz és lényegében ugyanazt csináljuk, mint ők, csak még annál is kevesebbet.
Reggel héttől délután egyig van a hivatalos munkaidőnk, de általában MAXIMUM 2-3 óra ülés és várakozás után hazaengednek (mert nem volt mit csinálni), sőt, ha ügyesen osztod be az idődet, akkor megdolható, hogy a jelenléti ív aláírása után mehetsz is haza (pl mi most szórólapozunk, de másfél óra alatt megcsinálható az egész, viszont három-négy napot adnak rá).
Gyanítom nem kevés támogatást kap az önkormányzatunk ehhez, mert fel nem fogom, hogy miért és hogyan éri meg fenntartani ezt a dolgot? Kb 60-70 ezret kapunk 1 hónapra, tehát többet, mint a valódi közmunkások, de lényegében sokkal kevesebbet csinálunk még náluk is (tehát pl mi még fűnyírót sem használhatunk).
SEMMI.
Kell az 50 óra közhasznú munka, ami lehetne jó is, de egy ilyen átgondolatlan koncepcióval semmi haszna nincs.
Ahogy kellenek a közmunkások, ami szintén lehetne jó is, de ilyen átgondolatlan koncepcióval semmi hasznuk nincs.
Azért éri meg fenntartani ezt a dolgot, mert különben be kellene vallani, hogy tévedtek, a közmunkásokat el kellene bocsátani, akkor máris nem lenne annyi munkahely papíron, plusz a közmunkások népes tábora igencsak mérges lenne, amiért a kis pénzüket is "elveszik" (nem akarok általánosítani, de szerintem a nagy többség még mindig nem fogta fel, hogy a pénz nem a fán terem, tehát valahol valakiknek hasznot kell ahhoz termelni, hogy legyen ingyen pénz, amit szétoszthatnak négy óra fűben csücsülésért. És hogy normális országokban a pénzt az úgynevezett munkáért, teljesítményért cserébe kapod).
Kellaz "érettségihez a humanizmus".
Amúgy a sima közmunkás mit csinál?
Én 3 éve húztam le 6x5 napot,6 órában,felnőtt ként.A kuka ürités,pár perc sepregetés,séta a közterületek között.
A parkokba locsolni se kellett,kiépitett locsolórendszer volt.Ja növény ültetés meg volt a " falunapok" alkalmával.
10 én gimisként én is voltam közmunkás egyik nyáron.
mi azért rendesen dolgoztunk, de volt, h kedvesen rám szólt egy idősebb férfi, hogy 'jó jó, most már azért ne dolgozz már, elég lesz'.
mi sem használhattunk fűnyírót, gazolásra vettek minket fiúkat és lányokat, ennek ellenére a főnök ismerőseihez is hordtuk a sörpadokat.
állítom, h sokkal többet dolgoztunk, mint az átlag felnőtt közmunkás.
általában 8 órát végigdolgoztuk: gazolás, fűnyírás, betonlap-hordás.
egy diákmunkás legalább nem alkoholista és fürdök rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!