Hogyan kezdjek hozzá, hogy ne indokoljak mindig mindenkinek mindent? Hogyan lehet tudni, hogy kinek és miket mondjak magyarázatként, ha kellene?
SEMMIT nem kell indokolni!
A TE döntésed a sajátod és senkinek nem vagy köteles elszámolni, MIÉRT döntöttél úgy, ahogy.
Én nem indoklok, max. a melóhelyen, de azt is közlöm 2-3 mondantban és ennyi.
1. Elmegyek a boltba.
2. Elmegyek a boltba tejért.
3. elmegyek a boltba tejért, mert tegnap egy tejeskávéhoz megittam az utolsó csepp tejet is.
4. Elmegyek a boltba tejért, mert tegnap a neten olvastam egy novellát, ahol tejeskávét ittak, és én is megkívántam, és elkészítettem magamnak, de ezzel megittam az utolsó csepp tejet is és most nincs itthon egy korty sem.
Te a fenti négy mondat közül melyik vagy?
Amúgy válaszd az elsőt. Tömören és magyarázkodás nélkül. Ha kíváncsi és visszakérdez, mesélhetsz. Ha nem kérdez vissza, akkor az első fél mondat elég volt, és kár lett volna még félórás meséléssel megtoldani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!