Zavar vagy érdekel, ha meglátod egy közösségi oldalon, hogy egy ismerősödnek milyen jól megy a sora?
Dehogy zavar. Sose értettem amikor valakit zavar hogy a másiknak jobban megy. Amikor nem ártott vele senkinek akkor miért zavar?
Ebben annyi logika van mint akik úgy akarnak a gazdagok szintjén lenni hogy a gazdagokból csinálnának szintén szegényet. És akkor legalább mindenki együtt szenved. Dögöljön meg a szomszéd tehene is mentalitás.
Nem az a része zavar hogy ő sikeres. Sőt! Örülök neki. Az a része zavar hogy én nem. Az meg az én hibám. És attól hogy becsukom a szemem a lúzerségem elött nem leszek előrébb. Annyit érek el hogy nem tudok vele mit kezdeni és örökre itt ragadok.
Nekem kell feljebb jutni, nem pedig a többieket lejjebb húzni. És nem fogom magam attól jobban érezni hogy valaki alattam van.
Amúgy meg jelenleg két világ létezik. Az egyik a közösségi média ahol mindenkinek tökéletes élete van. Ahol mindenki modell, miliomos, DJ meg miegymás. Ahol mindenkinek van pénze mindenre. Ahol mindenki csak a legdrágább éttermekbe jár és mindenki külföldön nyaral.
De ha ismered ezeket az embereket akkor tudod hogy sokan vannak akik a hónap végén már számolgatják a pénzüket, és bekarikázzák a fizunapot a naptárban.
Ezek az emberek hogyha kiesnek a munkából sokszor csak mások jóindulata által tartják meg az otthonukat.
Én azt mondom hogy egy nyaralás vagy luxuscikk sem hoz akkora kényelmet mint hogy elfelejthesd hogy melyik nap is kapod az SMS-t a fizetésről, illetve hogy legyen annyi félretett pénzed hogy ha nem tetszik a munkahelyed valami miatt akkor nyugodtan otthagyhasd és ne kelljen aggódni míg keresel mást. És ha hirtelen kell egy nagyobb összeg akkor se kelljen hitelt felvenni.
Persze ezekkel nem lehet felvágni közösségi médián....
Az ismerőseim között 2 féle van, akinek jól megy a sora:
1. Kategória: Gyerekkora óta dolgozik, próbál helyezkedni. A sok munka meghozta gyümölcsét. Vállakozók vagy külföldön dolgoznak jó pénzért, jó pozícióban. Őket tisztelem, becsülöm. Nem is raknak fel, csak fél évente valamit.
2. Kategória: Műmájerek. A nagy nyaralások meg "új" autók (lefingott prémiumok) mind hitelből vannak vagy rohadt nagy nélkülözések árán tudják csak előteremteni. Ezek az emberek igazi bohócok, lenézem őket. Az újabbnál újabb dicsekvő posztokon csak mosolyogni tudok.
Őszinte leszek, nagyon letojom ha munkával és kemény tanulással érte el akkor meg is érdemli.
De ezek a lopós gec*k...meg a segélyes cickányok nagyon zavarnak. :D amikor porcheval jön a 8 pulyás anyuka mert a 230.000ft-os segílybű telik rá. Na ez zavar meg a sugar daddy-s nők :D
Amitől herótot kapok az állatos baromságok meg a gyerek képek. Rakjanak fel havonta 1 képet a kölökkel az oké de mindennap látni napról napra a gyereket hogy növekedik a fenét se érdekli...Pláne h a macskám kutyám így...
Akár az új kocsi mögött is lehet gáz...
Ha ismerem az illetőt, hogy egy koszosorrú igénytelen jószág, aki folyton nélkülözik és szenved...
Kiteszi a hitelre vett új kocsiját valami parasztvakító, számomra átlátszó szöveggel, csakhogy más hülyék többnek gondolják mint ami...
Az gáz. Előttem nem lesz nagyobb.
Ha amúgy is jómódú, akkor nem vagyok rá irigy. Nem érdekel.
A nagynak látszani akaró senkiket szánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!