Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tolja sok ember az...

Miért tolja sok ember az élete pár százalékát a többiek orra alá a facebookon?

Figyelt kérdés
Például van akinek csak azt látni itt meg ott járt külföldön meg milyen happy mert tengerpart meg luxus meg minden. De a valóságot miért nem mutatják?

2018. aug. 23. 17:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Mert ennyijük van. Az életük többi nyolcan- vagy kilencvensok százalékával nem dicsekedhetnek, de ezzel a kevéssel lehet villantani.
2018. aug. 23. 18:25
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

Ha csak a jót "tolja" akkor az a baj. Ha csak a rosszat az a baj, ha mindent akkor meg az.

Normális ember nem azért oszt meg valamit, mert dicsekedni akar, nem is az életét akarja bemutatni, csak volt egy pár jó napja amit szívesen megoszt másokkal, ismerőseivel, családjával.

Az megint más kérdés, hogy sok élettelen mindenféle elméletet gyárt arra, hogy a másik miért nem lehet boldog.

2018. aug. 23. 19:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik nővérem minden szart megoszt magáról meg a családjáról, minden egyes nap kb. feltölt egy képet arról, mit reggeliznek, mit ebédelnek, illetve mit vacsoráznak a gyerekei. Meg játszik ilyen nyereményjátékokkal és azokról is mindig képeket posztolgat, hogy "Ezt a pizzát nyertem az XY nevű oldalon, köszönöm szépen, nagyon finom volt". Volt, hogy lefotózott egy zsák ruhát és odaírta mellé, hogy a turiban ennyi ruhát vett egy ezresért, kíváncsi lenne, akik a drága plázákban vásárolnak, mit kapnak ennyi pénzért....

Hidd el, ennél már az is ezerszer jobb, ha valaki csak a nyaralásos képeit töltögeti fel.

2018. aug. 23. 19:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért, mi a "valóság"? Netán sosem szoktak boldogok lenni? Sosem jártak külföldön? Tengerparton?

Nem értem mit értesz itt valóság alatt, úgy hangzik, mintha sosem történt volna meg az, amit megosztanak. Megtörtént. Emellett történnek rossz dolgok is. Akkor most mi van? A jó dolgok nem számítanak "valóságnak"?

Amúgy a kérdésről az jutott eszembe, hogy vannak akik nem dicsekedésből teszik ezt (főleg amikor olyan dolgokat is megosztanak, ami nem dicsekedni való), talán nincs akivel megbeszélniük aktuálisan az életüket, ezért azt remélik, hogy a közösségi oldalon akad majd valaki. Pl. volt ismerősöm, aki közzé tette a személyes dolgait, aztán reagáltam rá, utána beszéltünk róla privátban, meg személyesen.

2018. aug. 23. 19:35
 15/21 anonim ***** válasza:
18%
Jobb kábulatban élni sokaknak.
2018. aug. 23. 19:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Például van akinek csak azt látni itt meg ott járt külföldön meg milyen happy mert tengerpart meg luxus meg minden. De a valóságot miért nem mutatják?"

Már bocs, de ennek nem értem, hogy mi köze a facebook-hoz. Élőben is pont így nyilvánulnak meg az emberek távoli ismerősök előtt. Ez egy szociális szokás MINDENÜTT, élőben, akárhol.

Akármelyik ismerősömet megkérdezem élőben, hogy hogy van, akkor az a válasz, hogy "jól, minden rendben". Ha rákérdeznék az életükre, akkor ők is a pozitív élményekről mesélnének, főleg, ha távoli ismerősök vagyunk.

Facebook-on mindenféle ember látja a posztjaidat, távoli és közeli ismerősök egyaránt, akkor miért kellene túl személyes, bizalmas dolgokat megosztani????????

Az emberek nem teregetik ki az életüket akárkinek facebook-on, élőben, sehol sem. Mekkora felfedezés ez a nagy észrevétel, mondatom!:) Most jöttél le a falvédőről?

2018. aug. 23. 20:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Én mentem volna való világba is, és most híres lehetnék, ha az emberek vevők lennének arra, ha valaki egész nap csendben van, könyvet olvas, kötöget, sudokuzik, de nem erre van kereslet.
2018. aug. 23. 20:42
 18/21 A kérdező kommentje:

# 12

Hát nem mindig elmélet,tudok olyat a facén folyton a családi boldogságot osztja meg hogy ide meg oda mennek,aztán a valóságban meg e fickó ide a nő meg oda dug meg csak úgy el vannak.

2018. aug. 23. 23:22
 19/21 A kérdező kommentje:

# 14

A valóság alatt az életük valóságát értettem nem amit mutatnak.

2018. aug. 23. 23:26
 20/21 A kérdező kommentje:

# 14

De valóságnak számítanak de én arra gondoltam,hogy azt vetíti le mindenre.

2018. aug. 23. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!