Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik családot vállaltak,...

Akik családot vállaltak, lentebb adtak az addigi életükből, a gyerek javára? Anyagiakat tekintve.

Figyelt kérdés

Azért érdekel a téma, mert nem zárkózom el a család alapítástól, de ennek van egy bizonyos határa. Motorsporttal foglalkozom hobbi szinten, mióta dolgozni kezdtem, ez sok pénzt elvisz a kocsinál, és a motoromnál(versenygumik, erősebb lánc egyéb dolgok), de szerencsére tudom finanszírozni, illetve némi megtakarítás mellett jut magamra is azért.

A szülők ezt kifogásolják, mondván nekem már a jövőmet kéne alapozni(ami nem tudom mit jelent, mert van hol laknom, sajátom az ingatlan) az meg hogy nincs komoly barátnő az ellen nem tudok mit tenni, egy 22-24 évestől nem várhatom el hogy felhozza 1-2 év után az összeköltözést, Ő haza jár a családjához, van amikor nem is tudunk találkozni mert úgy jön ki a munkánk.

Az az érzésem hogy a tipikus családi modellt akarják erőltetni, főként Apu, ő nem érti mi az a hobbi, elfoglaltság, és hogy mit miért csinálok, többször mondta már, de inkább kéri hogy adjam el a kocsit, és vegyek egy olyat amibe majd a gyerek is elfér, és a holmijai, ezeket úgy mondja mintha már pár hónap múlva csöppennék a szülő szerepébe... A társadalmilag elfogadott életre akar nevelni egy felnőttet, lehet hogy ezelőtt 30-40 évvel az volt az előírás hogy sulit elvégzed, utána munka pár évig erősen megfogni a pénzt, és jöhet a család, a valóságban ez ma nem működik főleg olyanoknál akik nem csak dolgozni járnak meg haza, de szerinte ha Ők feltudtak nevelni minket akkor ma sem lehetetlen, viszont azt elfelejti hogy már akkor is egy régi autójuk volt, ami a buszozásnál azért jobb, ettől függetlenül másodállásra is szükség volt hogy amíg megy az építkezés, addig ne kelljen a pénzre várni.

Visszatérve magamra, barátnő ide vagy oda messzemenő dolgokba nem is merek belemenni, éljük mindketten az életet, én nem szeretnék felhagyni azzal amit már lassan 14 éve csinálok, ebben nincs olyan hogy pár év és onnantól nincs hova fejlődni, hasonló az orvostudománnyal, ahogyan a technika fejlődik úgy lesznek más megoldások, eljárások, de erre áldozni is kell, és gyerek mellett már nem jutna rá.

Használtautóra felnéztem pár hete, ott is írta a hirdető hogy családi okok miatt eladó a kocsi, hol ott feltételezem nem unalmában költött százezreket az módosításokra.

2018. aug. 20. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Az egyik amatőr csillagász ismerősöm most vett egy elég drága távcsövet, pedig ott is van gyerek, másfél éves. Szóval ha komolyan veszed a hobbidat, akkor ki tudod szorítani a rávalót.
2018. aug. 20. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Elvileg nem gond, hogy a család mellett hobbija is van valakinek és arra is költ, de a motorozás éppen az a "hobbi", ami családdal nem összeegyeztethetö, nem az anyagiak miatt, hanem mert veszélyes.

(Most nem azt mondom, hogy a kérdezö feltétlen veszélyesen motorozik vagy felelötlenül, csak a fizikából adódik, hogy két kerékkel könnyebb elesni, mint néggyel, és egy motoros öltözet jóval kevesebb védelmet az balesetnél, mint egy autókasztni, viszont a sebesssége legalább annyi, mint egy autónak)

2018. aug. 20. 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nézz körül a motorsportos barátaid, ismerőseid között, hogy kiknél van gyerek, és hogy hogy sikerül összeegyeztetni a hobbival. Szerintem biztos megoldható, ha majd tényleg gyereket akarsz. Az egyébként is sokminden más célt felülír észrevétlenül is, egyszerűen te magad fogod belátni, hogy egy csomó mindennél fontosabb. 8-9 hónapod lesz rá, hogy hozzászokj a gondolathoz, hogy jön a gyerek, és ezalatt fel fogsz nőni a feladathoz.
2018. aug. 20. 22:05
 4/6 A kérdező kommentje:

Van benne valami, de ha nem lenne a mostani munkámhoz igazítva ez az egész, akkor nem is kerülnék választás elé soha.

A márkatársak és ismerősök között idősebbek (40+) már évekkel korábban felhagytak a dolgokkal, és pont úgy ahogy gondoltam, még a gyerek érkezése előtt. A legtöbbjük már gyakorlatban sem foglalkozik szereléssel, elméleti szinten még van aki segít.

2018. aug. 20. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Èn azt làtom,hogy megbàntàk a gyereket,pont ezèrt soha nem akarok,mert idegesítenek,màsrèszt önzőek vagyunk a párommal,hogy ràfigyeljünk,meg elveszítse alakjàt,meg ott hisztizzen,meg lemondjuk a jólètről.

Azt làtom,hogy egyik haverom beosztottja konkrètan idegbeteg mióta gyereke lett,dagadt lett az asszony is,megy a vita meg a veszekedèa,mert kölyköknek kell elsősorban minden.

Ne hagyd magad kèrdező,te döntsd el akarsz-e vagy nem.

Èn kijelentettem tőlem unoka soha nem lesz mert csak ő szívnà meg lesz_rnàm teljesen.

Mond ezt ès bèkèn hagynak.

2018. aug. 21. 10:19
 6/6 anonim ***** válasza:

A fontossági sorrend alapvetően változik meg, ha családja lesz az embernek.

Van olyan motoros ismerősöm, aki eladta a motorját és már nem foglalkozik ezzel és van olyan is, aki még mindig motorozik, de már sokkal megfontoltabban, mint korábban.

Egészen egyszerűen azért, mert a gyereküket/gyerekeiket közös döntés alapján vállalták a párjukkal, feleségükkel és pontosan tudják, hogy várják őket haza, felelősséggel tartoznak.

Nyilván ha az embernek lesz egy gyereke, vagy kettő, akkor több kiadással kell számolni, de ez két emberre oszlik el optimális esetben, tehát én a kezdeti költségeket leszámítva (bababútor, babakocsi, stb.) nem mondanám, hogy jelentős többlet terhet ró a családi kasszára a gyerek jelenléte havi szinten.

Mi nem sokban változtattunk az életünkön és életszínvonalunkon. Nyilván a családi kasszán érezhető, hogy nem csak ketten vagyunk, de a mi "drága hobbink" az utazás, amit gyerekestől is kiválóan lehet űzni, avagy ha mégsem, akkor mindig rendelkezésre áll egy-két lelkes nagyszülő. :)

Azt gondolom, hogyha eljön majd benned az érzés, hogy gyermeket szeretnél, avagy családot szeretnél alapítani A NŐ-vel, akit legszívesebben non stop a tenyereden hordoznál, akkor nem fogod sajnálni, hogy valamivel kevesebb jut majd a motorra.

Addig pedig élj annak, aminek jelen állapotodban szeretnél.

2018. aug. 21. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!