Tényleg olyan nagy elvárás lenne ennyi a fiatalok részéről?
Nemrég olvastam egyik hírportálon egy cikket miszerint a magyar fiatalok jelentős része az anyagiak miatt inkább külföldön képzeli el a jövőjét. Eddig fair, meg lehet érteni.
De alatta a kommentek nagyon elkeserítettek. Rengetegen nagy okosan megmondták hogy azért mert a "fiatalok el vannak szálva maguktól, elvárás a szép ház, jó autó és jó munka, tenni meg nem akarnak érte semmit. Elvárások vannak de tenni akarás nulla! Meg is érdemlik! Bulizás megy, dolgozni meg nulla!" habzó szájjal anélkül hogy egy fiatallal is beszéltek volna.
Nekem nagyon fáj hogy ez az átlagos nézet hazánkban.
Én középsuli alatt is folyamatosan dolgoztam, saját dolgaimat álltam mindig és tettem félre pénzt egyetemre. Nyáriszünetben ritkán voltam max strandon, meg egy-egy házibuliban. De a nyaraimat mindig is a mhnka töltötte ki. 18ig 8 órában, utána 10-ben heti 5-6 nap. Mindezt azért mert tudtam hogy az egyetemi ponthatárok az egekben vannak. Szóval spóroltam az önköltségesre. Magamnak állom azóta is az egyetemet, most kezdek bele az utolsó évembe. De már most látom szakmabeliektől hogy a sztereotípiák ellenére nem nyerő a kereset. Pedig kemény dologról van szó egy elit egyetemen. Nem büfészak, nagy felelősség. És nem magamat akarom fényezni. A legtöbb fiatal lehetőségeihez mérten fejlődni akar. Én így látom.
Egyszerűen egész életemben azt mondták nekem hogy "Tanulj jól, legyél szorgalmas és jó életed lesz". Hát nem ezt látom. Le vagyok cseszve hogy miért várom el hogy nekem valaha is szép házam lesz, szép autóm és esetleg el tudok majd járni néha nyaralni. A többiről ne is beszéljünk.
Ilyen nagy elvárások lennének ezek? Egy nyomorult saját lakás vagy ház és egy normális nem 5-10 éves autó mire betöltöm a 30-35-öt? Vagy ha az akkor 40-re olyan nagy elvárás?
Tényleg már úgy érzem hogy csak "kuss és csináld" van.
El kell jönni külföldre.
Aki azt hiszi, hogy a kerítés kolbászból van és mi csak a pitsánkat vakarjuk az ostoba.
Ostoba, tudatlan hülyékkel meg nem kell foglalkozni, én sem teszem.
Nem kell velük törődni kérdező a magyar egy buta proli igénytelen nép.
Tisztelet a kivételeknek mint te,én meg akik a köreimben vannak.
Itt ha célod van meg nagy dolgot akarsz akkor kapd be,akkor sznob,beképzelt,mit akarsz,túl sokat akarsz.
Szánalmasak a magyarok,hányingerem van tőlük.
Mert nekik nyomorult az életük és le akarnak húzni mivel kisebbségi komplexusuk van és egy darab sz_r az ember ezért ebből táplálkozik,hogy engem téged meg akik sikeresek vagy az akarnak lenni azokat lehúzzák.
Nekem is nagy céljaim vannak,prémium autó,nagy ház,vezetői pozíció,aztán felsővezetői pozíció,utazgatással.
Túl nagyot akarok,így van mert teszek is érte.
Ezt a sok megmondó nem látja,hogy volt,hogy a munkahelyemre kihordott tüdőgyulladással mentem vért köhögtem folyamatosan vagy amikor nem aludtam mert egyetemi beadandót kellett írnom és 1,5 napig voltam fent mert doksi is kellett aztán mentem dolgozni 8 energiaitallal meg 4 kávéval.
Ennyire nem teszünk semmit Kérdező tudod.
Erre azt mondanám ,,Buta ember elsőre alkot véleményt",nyugodtan mond nekik ezt,alázd le őket,mert megérdemlik ezek az emberek,aki elmeri venni az álmaim vagy próbál lehúzni az meneküljön mert agyon verem amíg ropognak a csontjai.
Tudok 24 éves srácról akinek lakásai Audi A4-ese van,de volt vezetőmnek(32 éves) több lakása van,5-s BMW,utazgatós munka a cég fizeti a luxus szállást kajával.
Ne törődj senkivel csak magaddal,legyenek is céljaid a magyar 95%-ának nincs meg is lehet nézni hol tartanak,főleg a balázskás megmondó emberek.
Hajrá előre,és tudod mit azért is érd el és majd az Audi S7-esed kulcsot lökd ki elé,tessék elértem b+.
16éves vagyok , és nyugodtan állithatom azt hogy velem egykoruak igenis el vannak szálva (akinek inge vegye magára)
Ha valaki azért akar kimenni külföldre mert azt hiszi ott nem kell dolgozni nagyon is téved .
Ha van valakiben tenni akarás elképzelés és nem csak a nyávogás az negtud élni magyarországon is.
Ahhoz hogy a legszebb almát leszakitsd a fárol igenis a létrát megkell fogni és odakell vinni a fa alá ;)
Attól függ mit tanulsz kérdező.
Ha valaki bölcsész,büfészakra megy az hiába tanult bármit dobhatja a kukába a papírját.
De ha mérnök(IT,villamosmérnök),komolyabb közgazdász szakon vagy valamilyen szakmát tanul(asztalos,CNC programozó,esztergályos) ezekkel fogsz tudni keresni,csak suli mellett el kell menni dolgozni full timeba,kemény menet,alvás szót megnéztem a szótárban,de így nyomtam egyetemet végig munka mellett.
Ha beszélsz nyelveket + komoly piacképes szakmát tanulsz + tepersz,hajtasz + fejleszted a soft skilleket + nyitott vagy akkor a lehetőségek jönnek amúgy.
Ez a kemény.
vannak nálunk jobb helyek ez tény..
itthon sem lehetetlen nagyot dobbantani, de sok zsíros szektorhoz kicsi az összlétszám..
az adók magasak, de nem kötelező 4x annyit adózni mint a minimum..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!