Az emberek lettek egyre kényesebbek?
Régen, a 70-es, 80-as években miért nem zavarta az embereket annyira bizonyos környezeti tényezők, mint manapság? Gondolok például arra, hogy akkoriban alig volt klíma, mint épületben, mint kocsiban, no meg például ma már itt a szúnyogháló az ablakon, de akkoriban nem zavarta az embereket a bent repkedő vérszívó?
Ez csak egy-két példa volt, de akkoriban miért nem számítottak annyira ezek a dolgok?
Régen is ugyanilyen meleg volt.
De manapság ki kell tölteni valamivel a műsoridőt. És persze tragédiaként kell tálalni.
Régebben csak egy csatorna volt, egy híradó, akkor nem lehetett egész nap arról beszélni, hogy hű de meleg van :)
Szúnyogháló meg pont hogy nagy divat volt anno.
"#11. Ha nem épp a legmelegebb időben mentetek, lehetett hideg a Balaton, és ilyen most is előfordul. Idén júliusban én be se próbálkoztam, olyan hideg volt a víz, és a haveroknak is, akik bementek, remegett a szájuk széle, hiába próbáltak keménynek látszani.
"
Augusztusban szoktunk menni, a víz pedig remek hőtároló (általános iskolai fizika tananyag :-)), ekkora tó nem hűl le néhány óra alatt, néhány nap alatt sem. 14-15 év rendszeres tapasztalatáról írtam, nem egyszeri alkalomról.
Természetesen lehet vitatkozni a tényekkel, csak nincs sok értelme.:D
"A melegedési tendenciát leginkább a nyarak hőmérséklete tükrözi, a múlt század elejétől napjainkig az emelkedés 1,2 fokot tesz ki. A nyarak átlaghőmérséklete 1981–2010 között 20,26°C. Az utóbbi évtizedben is előfordult egy-egy hűvösebb nyár, de az alacsony értékek inkább a század első felét jellemezték. A legutóbbi 36 évben pedig csaknem két fokot emelkedett a nyári középhőmérséklet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!