Ez csak nosztalgiázás az emberektől, hogy régen minden zene jobb volt? Szeretik ezt hinni? Vagy tényleg így van?
Mindenki számára az a jó ami meghatározta az életét, azt a korszakot amibe fogékony lett a zenére. A 80-90es évek zenéit hallva, egy sivár érzés fog el, eszembe jut, hogy ott akkor még és ...
A 90es évek közepétől kb én Thunderdome, változott valami ? semmi, egyre jobb lett csak, hardstyle 4eva!
Van benne valami.Én például Coldplayt imádtam kamaszkoromban,amikor még az elején voltak.Ma is szeretem őket, de már a legtöbb számuk olyan semmilyen.Vagy én változtam és vele együtt a zenei ízlésem?
Nem mindig van egyértelműen jó válasz.
Szerintem az ember lelkivilágát tükrözi az hogy mit vagy kit/kiket hallgat.
Régen hatalmas pénz volt a zenéből, egymással versenyeztek szinte az előadók.
Ma meg már a régi nagyok is kénytelenek koncerteket adni, ha valami épkézláb bevételt szeretnének.
"hála" az internetnek, valószínű ez nyírta ki az igazi zenét.
Mondhatjuk, hogy ízlés kérdése... de basszus, a 2000-es évek előtt olyan ikonikus zenék születtek, hogy hihetetlen... manapság pedig minden zene semmitmondó, géppel kreált, idegesítő hangzású, fogalmam sincs, miért vannak felkapva. Rengeteg 1 milliárd feletti nézettségű divatzene van youtube-on, amiben egyszerűen semmi extra nincs, csak divatzene. Ezek főleg a személyiségetelen, saját véleménnyel és ízléssel nem rendelkező, befolyásolható emberek által vannak jelen, de ahogy láthatjuk, pár hónappal, évvel később elfelejtik őket. Itt kanyarodnék vissza a 80-as, 90-es évek nagy zenéire, amik még most is nagy zenék, nem váltak üres dallamokká és szavakká.
Mindenkinek ajánlanám figyelmébe ezt a két gyöngyszemet:
Ja, és most figyelj: 16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!