Miért van az, hogy egy fiú nagyon helyes fiatalkorában (16-18) ám ahogyan férfivá érik (20-25) igénytelenné, és rondává válik?
A nők se sokáig szépek ám...
Általánosítani néhány példa alapján a leggusztustalanabb,még akkor is,ha le leszek pontozva...
Hát például megváltozik, de nem azaz egészséges serdülés megy végben, hanem igénytelenné válik teljesen.
Míg fiatalabb korában ízlésesen öltözött, most már szedett-vetett nem is figyel rá miket kapkod magára, nem fésülködik, össze-vissza hagyja nőni az arcszőrzetét... Vagy ez normális a pasiknál?
A nők egy külön téma, én most a pasikra szeretnék koncentrálni :D
Sajnos egy kedves ismerősömből indulok ki aki pár éve iszonyat jó pali volt, manapság meg... Hát elég furcsa.
Az esetek 98%-ában ez van sajnos. Hogy miért!? Azért, mert így dönt. Saját akaratából b..ssza megát tönkre. Ahogy megy a serdülőkor, a fiúk többsége elkezd hízni. Úgy állnak hozzá, hogy ez csak plusz 5 kg zsír. Nem látszanak már a hasizmai. Mégis mi ezzel a baj...!? Aztán hízik tovább, egyre nagyobbra. 20 éves kor után a legtöbb fiú már elhízik. Aztán, ahogy jön a munka, tovább fokozódik az igénytelenség. Előkerülnek a kedvenc kifogások: a "sok a munka" és a "nincs időm". Csökken az igény a kimozdulásra, a sportra, a szórakozásra, a művelődésre. Elkezdődik a leépülés. A munka problémái stresszt alakítanak ki benne. Ezáltal romlik a koncentráció, és az előbb felhozott igények is csökkennek. A kikapcsolódást nem a színházba járás, a barátnővel / barátokkal töltött minőségi idő (beszélgetés, közös programok) fogják jelenteni, hanem egy behűtött Dreher sör.
És itt sokan magunkra - vagy éppen környezetünk valamelyik tagjára ismerhetünk. A döntést azonban minden esetben ők hozzák saját maguk felett. Ez a leépülés megállítható lenne - ha lenne rá igényük, hogy megállítsák. De nincs...
Az elfogadás és a beletörődés országa vagyunk. Kifogások pedig akadnak bőven.
Hátha az ismerősömből indulok ki akkor ő nem hízott, sőt vékonyabb lett inkább. De ő alkatilag is ilyen, mondjuk fiatalabb korában picit husisabb volt.
Nem hajtja túl magát, sőt! Programozó, szóval alig dolgozik, de a summa az megvan.
Az utóbbi időben én is agyaltam, hogy esetleg használ valami cuccot, mert voltak rá jelek, hát remélem nem lesz igazam...
Az én körömben ez azért alakul ki, mert még régebben hihetetlen fontos, hogy a környezetben ki mit gondol rólam. Mostanában egyszerűen nem érdekel, mert ha mindig másoknak akarnék kényszerűen megfelelni az soha nem jönne össze. Fölösleges energia pazarlás, a borotválkozás meg sokszor elmarad, mert az ember lenyomja vagy a munka vagy a magánélet és arra már nem marad se ideje se kedve az embernek.
A rondává válást nem tapasztaltam, nem lehet, hogy a te igényeid változtak meg? Akik nekem bejöttek régebben azok már nem jönnek be manapság képeket visszanézve.
Utolsó lehet igazad van abban, hogy változtak az igényeim. De azért szeretem, ha valaki ápolja magát, főleg ha ez a valaki írtó helyes is lenne :D
De amúgy ne jöjjön le rosszul én senkit nem nézek le emiatt, és tisztelek is mindenkit, az ő döntése, hogyan él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!