Mi a helyes köszönés benzinkúton?
Ha úgy köszönök, jó napot, akkor a pénztáros mindig sziát köszön.
Ha meg én köszönök, úgy, hogy szia, akkor sértődötten benyög egy jónapot-ot...
:-)
Amennyiben nem fiatal a pénztáros vagy/és először járok ott, akkor a napszaknak illően köszönök.
Ha mindig odajárok, nem idősebb nálam vagy nem szereti ha tegezik, akkor "szia".
De ha mindig így változtatja, akkor miért nem kérdezel rá, hogy akkor maradjunk a "szia"-nál vagy ne tegezzük egymást?
sztem ha egykorúk olyan 35-40-ig , akkor felesleges jó napotozni. ha pl a pénztáros 20 éves, a vásárló 40, akkor a vásárló sziát mond és a pénztáros jó napotot, akkor azzal sincs gond, de ez fordítva is igaz, h 20 éves vásárló 40 éves eladónak jó napotot mond, az eladó sztem simán tegezhet.
ma már nincs olyan szigorú szabály, h 20 évesek magázzák , meg elvtársasozzák egymást, meg nő meg férfi másképp köszön. nők küzdöttek emancipációért, női egyenjógúságért, akkor ne várják el, h férfiak magázzák.
én felmérem a helyzetet és aszerint köszönök, ha nem tetszik a pénztárosnak,akkor flegmázhat, én tiszteletből köszöntem, valaki még azt se teszi meg. ha aranyos csaj vagy helyes fiú van a pénztárban, akkor még hízelgek is kicsit, hátha bejövök nekik :DDDDDD autómat megnézik, mert elég jó, de Apámét használom, csak azt nem árulom el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!