Mit csináltok, ha nyomja valami a szìveteket?
Először lenyugszom, azaz sportolok és relaxálok, pótcselekvésekbe kezdek. Általában kell hozzá, hogy aludjak egyet. Akkor az agyam feldolgozza a dolgot, rendeződnek a gondolataim. Tehát másnaptól kezdve tudok foglalkozni a problémával. Önvizsgálattal kezdem, elemzem a helyzetet.
Asszertivitás segít.
Érzéseim jelzik, hogy milyen kielégületlen szükségletem van. Ha tudom mi ez a szükséglet, akkor tudok célt megfogalmazni. Annak eléréséhez pedig végtelenszámú mód áll rendelkezésemre. Elkezdhetem a problémamegoldásom gyakorlati részét 🙂
Szépen leülök és megkérdezem magamtól mit érzek. Mit tehetek azért, hogy jól érezzem magam, és hogyan oldjam meg a problémát. Okokat keresek mi miatt érzem azt, amit érzek és szépen elemzem, majd helyre teszem.
Ezáltal magamat is jobban megismerem plusz ha belekerülök ugyanabba a helyzetbe simán tudom kezelni.
Mindenkinek így kéne csinálni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!