Az lehet, hogy azért nem vesznek fel valakit dolgozni, mert túlságosan okos és szép?
Figyelt kérdés
2018. aug. 7. 13:38
3/9 anonim válasza:
Van ilyen. Példának okáért ha a vezető, igazgató nő, nem biztos, hogy szeretne konkurenciát maga mellé.
4/9 anonim válasza:
Nem valószínű. Inkább előny kéne hogy legyen,ha tényleg okos. De az valószínűbb hogy csak magáról hiszi azt. És a képességei hiánya miatt nem veszik fel.
6/9 anonim válasza:
bármi előfordulhat, nem lehet tudni, mi játszódik le az interjúztató fejében. de a külső és a tudás inkább előny szokott lenni. mondjuk az se mindegy, mihez okos, meg szép, mert pl. egy jó csajt azért nem vesznek fel villanyszerelőnek, mert van egy kommunikációszakos diplomája.
7/9 anonim válasza:
Ha önmagát okosnak és szépnek tartja, valószínűleg ordít róla a beképzeltség, felfuvaklodottság és az "én mindent jobban tudok" viselkedés.
Az interjúzók és az RH-sok ezt könnyen kiszúrják, és kinek kellene ilyen munkatárs?
8/9 anonim válasza:
Ha a főnök egy kis g×i, aki a konkurenciát látja a másikban mind tudásban, mind szépségben (de lehet, hogy pont azért nem akarja az illetőt felvenni, mert tudja, hogy lealázná a tudásával). Amúgy vannak helyek, ahol szerintem biztonsági okokból nézve sem szerencsés egy szép valakit felvenni.
9/9 anonim válasza:
Van, nálunk is előfordult. Női vezetőket nagyon tud idegesíteni, ha egy náluk szebb vagy tapasztaltabb álláskereső jelentkezik a pozícióra, automatikusan azt hiszik, hogy a helyükre törnek. Főleg, ha arrogáns és törtető a CV-je a jelöltnek.
Szerintem meg lehet találni az arany középutat. Az ápolt, kellemes külső, a tájékozódottság senkiben sem kelt unszimpátiát. A tudálékosság, okoskodás és a "mű" megjelenés viszont annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!