Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi ido volt, mire feldolgo...

Mennyi ido volt, mire feldolgoztatok egy narcisztikus szemelyisegzavarban szenvedo altal okozott lelki karokat?

Figyelt kérdés
Nekem honapok ota nem mulik el a harag, depresszio es a gyomorfajas. Mar a nyugtato se segit, mit tehetnek? Mar nem beszelek vele, mindem kapcsolat megszunt vele szerencsere. Hogyan dolgozzam fel?
2018. aug. 1. 22:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ez elég katyvasz az utolsó hozzászólásod, kérlek fogalmazd át
2018. aug. 3. 17:58
 12/22 anonim ***** válasza:

Én értem amit a kérdező mond.

Figyelj kérdező! Ez valóban eléggé gyanús, de akkor ez azt jelenti, hogy nem szakítottad meg vele eléggé a kapcsolatot :) Hogy létezik az, hogy tudja az itteni nevedet és meg tud keresni? Na ugye! Túl figyelmetlen voltál előzőleg biztos, hogy tudta ide jársz, netán még azt is hogyan kell belépned, stb. Regisztrálj ki, szüntesd meg a felhasználóneved, így más egyéb névvel se tud megkeresni téged.

Az áldozathibáztatásról meg annyit (ezt az előzőnek mondom), hogy AKI részt vesz a kisded játékokban és még tapsol is hozzá (szereti a szadistáját), az saját maga is hibás........

Ez az előző hozzászóló összekeveri a szezont a fazonnal. Fogalomzavarban szenved.

Összekeveri AZT, amikor pl. egy "alulöltözött" lányt/nőt megerőszakolnak. A büdös kanjának nem kéne rárepülni CSAK AZÉRT, mert alulöltözött, nem vagyunk állatok... Na EZ az áldozathibáztatás, ha ilyenkor a csajt támadják. Ő ugyanis nem tehet semmiről, joga van úgy öltözni, ahogy. Ilyen alapon mindenki hordjon akkor télikabátot..

Egy ilyen esetben a csaj NEM AKARTA, hogy megerőszakolják...

A te eseted előző viszont jelentősen más. Rengetegszer durván megalázott, és kegyetlenül bánt veled. Mégis azt mondod: SZERETED. Azért maradtál vele.

Erre nincs mit mondani, aki szeret szenvedni, az egy szadistához való.

A helyes hozzáállás, hogy kigyógyulj ebből a szerepből... és ne helyezd magad soha többet ilyen helyzet(ek)be.

És egy ilyen elnyomó kapcsolatban te nem áldozat vagy, hanem másik szereplő, AKI HAGYJA MAGÁT.

Az áldozat NEM AKAR részt venni ilyen beteg "játékban".

2018. aug. 3. 22:26
 13/22 anonim ***** válasza:

#9 nem fogok veled azon veszekedni ki ismeri jobban őket. Nem ismerlek, és te se ismersz engem.

A nárcisztikus személyek nem egyformák, igen minden szakkönyvben le vannak írva azok a jelzők amiket te felsoroltál, de ez személyenként változó. Sokszor pedig több személyiségzavar társul hozzájuk, ilyen pl a pszichopata, a paranoid vagy a skizofrénia, bipoláris zavar. Szóval mindenkinél már mértékű a hazudozás, manipulálás stb.

Mikor benne vagy a kapcsolatban egyáltalán nem így látod a helyzetedet. Persze, utólag külső szemlélőként könnyű átlátni rajta, de amikor ott vagy "szerelmesen" ezt nem tudod. Ha még ki is akarnál lépni, nagyon finoman kell leépítened, majd teljesen eltűnnöd különben nem fog elengedni. Mindezt teljes lelki roncsként, mert általában így távoznak az emberek tőlük.

Nem tudtam, hogy fogalomzavarban szenvedek, köszönöm, hogy szóltál.

Ez egy önmagába visszaforduló érv volt, plusz végül saját magadat cáfoltad meg.

Áldozathibáztatás. Mi van ha valaki annyira magányos és lelkileg kiszolgáltatott, hogy "beleszeret" egy nárcisztikusba? Mert ő elhiteti vele a figyelmet, a szeretetet, a törődést. Persze mellette valójában az van amit a nárcisztikus akar, ő irányít. A másiknak teljesen mindegy a sok megaláztatás és fájdalom, mert végre tud tartozni valakihez, van valaki aki figyel rá. Nem véletlenül találják meg ezek a lelkileg padlón lévő embereket. Az elszakadásnál nincs nehezebb. A lényeg, áldozathibáztatásra visszakanyarodva: a gyengébbik fél nincs teljes tudatában annak mi történik vele. Nem azért mond mindenre igen, mert "szereti", hanem nincs más választása. Különben elveszíti az egyetlen embert maga körül.

"A te eseted előző viszont jelentősen más. Rengetegszer durván megalázott, és kegyetlenül bánt veled. Mégis azt mondod: SZERETED. Azért maradtál vele."

Ezt a szereted-et is egy kétségbeesett ember mondja, aki azt hiszi, hogy szereti az illetőt. Mert valójában nem szereti, ő is tudja mélyen, hogy egy ilyen embert nem lehet szeretni, de ha sokáig azt mondogatja magának "szeretem, szeretem, szeretem" elfogja ő is hinni.

Lehet, hogy sok nárcisztikussal találkoztál, de egyet sem ismertél igazán, nem éltél vele. Ez kicsit olyan mint amikor elmész egy családterapeutához, akinek se párja, se gyereke nincsen, mégis hogyan is láthatná át a helyzetet, ha nem tapasztalta meg...

2018. aug. 4. 08:47
 14/22 anonim ***** válasza:

13-as!

Nem fogsz velem veszekedni? Hogy ki ismeri őket jobban? Rögtön ez az első mondatod a legutolsó hsz-edben..

Akkor a 7-esedben mit csináltál? Rögtön belém kötöttél, nem is tudtad, hogy nekem mennyi közöm van hozzá :)))

Ugyanis ezt írtad:

"Ebből is látszik, hogy te valójában soha nem találkoztál ilyen személyiségű emberrel, "

Hoppácska! Rögtön fáj az amikor lelepleznek igaz???

Belekötsz a másikba, rögtön ki is derült milyen ember vagy......

2018. aug. 5. 23:02
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mikor benne vagy a kapcsolatban egyáltalán nem így látod a helyzetedet. Persze, utólag külső szemlélőként könnyű átlátni rajta, de amikor ott vagy "szerelmesen" ezt nem tudod. Ha még ki is akarnál lépni, nagyon finoman kell leépítened, majd teljesen eltűnnöd különben nem fog elengedni. "

Ez sem igaz. Elég határozottan le lehet építeni. Kulcsszó a határozottság, céltudatosság, következetesség, ami nincs meg benned. Megszüntetni vele minden kapcsolatot és ismerőseid szája se járjon el. Ennyi. Közben lehet rendőrségi feljelentést is tenni, ha zaklatna, és távoltartásit kérni, egyebek.

Nem finoman "leépítgetni".

Nincs benned ezek szerint határozottság. Ezért nem is tudtál kilépni kellő időben amikor elkezdődött az aknamunka, a te aláásásod.

Csak azt lehet alázni, aki hagyja. Csak azt lehet bántani, aki hagyja. Aki eltűnik a másik életéből azt nem.

2018. aug. 5. 23:05
 16/22 anonim ***** válasza:

"Mi van ha valaki annyira magányos és lelkileg kiszolgáltatott, hogy "beleszeret" egy nárcisztikusba? Mert ő elhiteti vele a figyelmet, a szeretetet, a törődést. Persze mellette valójában az van amit a nárcisztikus akar, ő irányít. A másiknak teljesen mindegy a sok megaláztatás és fájdalom, mert végre tud tartozni valakihez, van valaki aki figyel rá. Nem véletlenül találják meg ezek a lelkileg padlón lévő embereket. "

Ez sem igaz, különböző embereket céloznak meg. Csak valamelyik már első körben kipenderíti, valamelyik nem. És ez nem csak a "padlón lévő" ember függvénye.

"A másiknak teljesen mindegy a sok megaláztatás és fájdalom, mert végre tud tartozni valakihez,"

Ne legyen mindegy! Itt a bökkenő. Aki egészséges, az nem tűr mindent el... Azt ajánlom változtass magadon, mert egy szado-mazo kapcsolat nem jó...

2018. aug. 5. 23:09
 17/22 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy sok nárcisztikussal találkoztál, de egyet sem ismertél igazán, nem éltél vele. Ez kicsit olyan mint amikor elmész egy családterapeutához, akinek se párja, se gyereke nincsen, mégis hogyan is láthatná át a helyzetet, ha nem tapasztalta meg..."

Ez sem igaz, úgy látszik neked lételemed a kötözködés, látatlanban ráhúzni valami baromságot a másikra, amit te kitalálsz...

Komolyan mondom: ne ítélkezz és ne láss olyanokat bele, amiről nem tudsz. Ezt már másodszor csinálod.

Lehet, hogy nem vagy képes változni a jó és helyes irányba? Akkor a sorsod marad ugyanaz, vagy hasonló..

Dolgozz magadon. Ez a lehető legjobb tanácsom.

2018. aug. 5. 23:12
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem kötöttem beléd, sajnálom, ha te egy egyszerű véleményt bántásnak veszel. Egyébként még mindig nem derült ki, hogy mennyi közöd van hozzájuk, csak annyit tudunk, hogy "nagyon sok". Azt hiszem, nem egy mondat dönti el az emberről, hogy ő milyen is valójában. Én egyetlen dolgot állítottam csak rólad, az pedig az, hogy nem ismered igazán ezeket az embereket. Ezt pedig abból szűrtem le, hogy életszerűtlen, közhelyes tanácsokat adsz. Jókat mondasz, nem azt mondom, csak ezek nem mindig olyan egyszerűek, hogy kimondjuk és már úgy is lesz. A valóság az más.

Egy lelkileg összetört ember nem tud határozott lenni. Egy nárcisztikust pedig biztos nem fogok feljelenteni, és másnak se tanácsolom. Értem, hogy börtönbe lenne a helye, de ezek az emberek nagyon sok mindenre képesek. És igen, nem szeretnem ha egy feljelentés miatt szúrna le, jönne be a munkahelyemre és jelenetet rendezne, megverne, stb. Ezért kell finoman, mert úgy ő is megérni. Nem mellesleg, a rendőrség nem túl sok mindent tenne, oda komoly bizonyítékok kellenek már. Ez nem egy film és nem Amerika. A nárszictikus pedig játszik és ő mindig nyerni akar, úgy kell alakítanod a játékot, hogy ne te legyél most a nyeremény, és hagyd, hagy vigye.

Amit te kötözködésnek nevezel, az csak egy másik ember véleménye egy adott gondolatról. Nem értek veled egyet, ezért elmondom a sajátomat és érvekkel, ennyi az egész.

Nagyon szépen megkérlek, hogy ne elemezgesd az életemet, mert semmit nem tudsz róla. Tanácsokat pedig végképp nem kérek.

2018. aug. 6. 07:38
 19/22 anonim ***** válasza:

Itt pont te voltál az, aki beletúrt a másik életébe, és folyamatosan kíváncsiskodik: mennyi közöd van hozzá, milyen közelről ismered őket, nem ismered őket, stb.

Ez nem vélemény, hanem hamis rágalom. És azért se mondom el, hadd főjél a saját levedben. Semmi közöd hozzá.

Hamisan vádaskodtál, és amikor ezt elmondtam neked, és bizonyítottam is, akkor érdekes mód csak egy "vélemény" lett.

Nem: a hamis vádaskodás sosem az. Az mindig rosszindulat....... és paranoia. Beleképzelsz olyan dolgokat, ami nincs. Ez IS a te bajod, ezzel IS szenvedhetsz.

Az pedig, hogy hallgasson valaki a saját bajáról és ne menjen rendőrségre amikor muszáj, a lehető legrosszabb tanács.

ÍGy legalább nem tud róla SENKI, hogy a bántalmazott bajban van, nem tud majd segíteni SENKI, mivel nem is tudnak róla...

Aztán amikor megtörténik a baj, kereshetik azt a beteg agyút...... (nem is tudnak róla).

Okos!

2018. aug. 6. 19:25
 20/22 anonim ***** válasza:
Legyen neked igazad. ;)
2018. aug. 6. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!