Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen rosszindulatúak a...

Miért ilyen rosszindulatúak a magyar emberek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Valaki le tudná nekem részletesen írni, hogy milyennek látja a magyar embereket? Csak én látom őket rosszindulatúnak? Először is le szeretném szögezni, hogy mindig két oldalról szeretem megvizsgálni a dolgokat, mivel nem korrekt kijelenteni valamiről valamit , ami lehetséges hogy valójában nem teljesen helytálló, ezért is szeretném a ti véleményeiteket kikérni.

Azt tapasztalom,hogy ha van egy magyar ember, aki fiatal és "sikeres", akkor valamiért ahelyett hogy örülnének neki az emberek,egyből elkezdik támadni, arra hivatkozva,hogy az az illető primitív vagy szánalmas.Valóban ilyen a magyar mentalitás? Miért érzik jól magukat az emberek ha a másikat szidják? Érdekes módon a külföldieknél jóval támogatóbbak az emberek.Nyílván ott is vannak "utálkozók", de ahhoz képest, hogy milyen kevés magyar van, meglehetősen sok az ehhez hasonló ember.Mivan akkor, ha valaki valamilyen közösségi oldalra tölti fel a munkáit,(legyen az bármi) viszont angolul és sikeres lesz,(sok követőt szerez) viszont ha felvállalja hogy magyar, akkor másnapra jönnek a "halj meg" vagy "beképzelt paraszt" szintű kommentek,annak ellenére hogy minőségi munkát készít,és alázatos?

Sőt, itt most nem is csak erről van szó, ugyanis ha végig megyek Budapest utcáin, mindenki olyan mogorva,élettelen,lehajtott fejjel mászkál,és szinte érezni rajtuk a keserűséget.Lehet az is ám,hogy csak én vagyok ennyire pesszimista,ezért vagyok kíváncsi,hogy ti más szemszögből hogyan látjáok az embereket itthon?

Köszönöm a válaszokat!

2018. júl. 28. 03:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
98%
Örülök neki, hogy egyre több ember kezd ezzel a problémával foglalkozni, mert ezzel érződik, hogy változásra lenne szükség:).
2018. júl. 28. 08:46
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Hajnali háromkor ilyeneken agyalni 😁 Inkább érdemes aludni, ezen ugysem lehet változtatni. A magyarok legnagyobb gondja a pocsék tanítási rendszer, nem tanulunk tiszteletet az iskolában. Hányszor láttam gyerekként, hogy valakit csúfolnak, bántanak a tanár meg inkább elfordul. Plusz a tanár is rátesz a dologra a hülye vagy és társai beszólásaival. Munkahelyeken hasonló, semmi tisztelet, ha meg szólsz a HR-esnek, hogy valamelyik munkatárs állandóan kavarja a sz..t, akkor neked mondják, hogy bármikor felmondhatsz, nem kötelező itt dolgozni. A pénz minden, egyesek bármirre képesek 20 Forintért. Média árasztja a sok baromságot. Végül pedig az emberek 90% képtelen a saját dolgaival foglalkozni, állandóan másban kell keresni a hibát. Magyarokra a legjellemzőbb szólás a más szemében a szálkát, enyémben a gerendát..
2018. júl. 28. 08:51
 13/25 anonim ***** válasza:
98%

Mert a magyarnak akkor jó ,ha másnak rossz, ezt tanulja kiskorától kezdve. Iskolában az a menő aki nem tanul,de kisebbet,csendesebbet veri, gúnyolja.Melóhelyen is a főnökök és tulajok 90 %-a olyan,hogy hiába milliomos gazdag,azt se tudja hová menjen nyaralni,de csak akkor érzi jól magát ha baxtathatja az alkalmazottait.

Az jut előre a ranglétrán aki lefele tapos, felfele nyal,nem az aki tud is valamit. Alulfizetett napi szinten poénból alázott emberekkel végeztetnek munkákat.Ha meg nehezményezik ezt,kiröhögik: há ménem tanútáá vállalkoztááá? Persze, hogy ettől kb gyilkos indulatai lesznek ,és ott tesz keresztbe ,ahol tud.

Utcán is belédkötnek, lehúznak,fellöknek, ha nem vagy morcos és kemény és nem nézel mindenkire úgy mint egy anyagyilkosra, már jönnek oda a patkányok kötekedni.

2018. júl. 28. 09:50
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

Hát kb. az 54% jól leírta mit érzek már jó ideje és miért nincsen kedvem már semmihez sem. Simán belém kötnek már akkor is, ha leugrok a boltba.

Emlékszem amikor először mentem ki Bécsbe vásárolni-jó régen volt már az, teljesen elképedtem, hogy még az elegánsabb üzletben sem néz ki az eladó, hanem kedvesen tájékoztat. Itthon meg többször kaptam már megjegyzéseket sima üzletben eladóktól, személyeskedést.

2018. júl. 28. 10:53
 15/25 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es,szóval azt állítod,hogy az összes gazdag az más nyomorából él? Valamilyen szinten még egyet is értenék veled,azonban nekem az jött le a szövegedből,mintha ha arra céloznál,hogy én gazdag volnék.Mi köze ennek a kérdésnek ahhoz hogy milyenek az életkörülményeim? Szegény,vagy középréteg már csak kérdést sem írhat ki? Szerintem pont logikus,hogy itt nem fog kérdést feltenni valami újgazdag ficsúr,aki ahogy te is mondtad,mások kárára gazdag. Ugyanis kétlem hogy jót tenne neki ha azt a pár embert aki ide téved a kommentszekcióba, rá világítsa az "igazságra" és ne pedig agymosottá tegye őket is.Mondjuk valamilyen szinten még értem is hogy miért jutottál erre a következtetésre, kissé nyersen fogalmaztam.Valójaban pesszimista vagyok,csak próbaltam úgy megfogalmazni a mondandóm,hogy pozitívnak tűnjön. Egyébként a többiek véleményével egyetértek, csak az a gond ha az ember bármi rosszat is mond az országról, akkor valahogyan mindig idetévednek azok akiknek ez nem tetszik,ezért sem szerettem volna kifejteni bővebben.
2018. júl. 28. 11:11
 16/25 he84 ***** válasza:
Nem minden magyar rosszindulatú. Vannak akik csak troll-kodnak és azért ilyenek. Én például soha nem kötöttem bele senkibe és nem bántottam komoly ok nélkül senkit se. Bár amikor okom lenne rá, akkor is általában inkább nem teszem, vagy néha csak nagyon enyhén.
2018. júl. 28. 20:02
 17/25 anonim ***** válasza:
4-es, 5-ös: nem bennetek van a hiba? Nem kell évekig munka nélkül lenni, mert - ha nem is a szakmádban, ha van - valamilyen munkát pár hónapon belül lehet találni, ezt garantálom.
2018. júl. 29. 08:45
 18/25 anonim ***** válasza:
21%
Én nem tapasztaltam ilyet, szerintem inkább ne általánosíts. Ha te normálisan viselkedsz másokkal, akkor ők is úgy fognak veled (tapasztalat).
2018. júl. 29. 12:04
 19/25 anonim ***** válasza:
87%

"Ha te normálisan viselkedsz másokkal, akkor ők is úgy fognak veled (tapasztalat)."

Én tényleg udvarias vagyok. Konkrétan pl buszon-villamoson le sem ülök elvből, másnak biztosan jobban kell a hely.

Mivel voltam-vagyok eladó, az üzletekben fokozottan udvarias és kedves vagyok-rengeteg nagyon durva vásárlót kellett eltűrnöm mosolyogva.

Mégis olyan szintű bunkózást, flegmaságot szoktam tapasztalni, mintha direkt tudnák, kin lehet kiélni a frusztrációjukat.

2018. júl. 29. 16:32
 20/25 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem azok ,ennyi erővel miért rossz indulatuak az angolok?!ennek semmi értelme sincs
2018. júl. 29. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!