Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ha egy embernek...

Szerintetek ha egy embernek minél magasabb intelligenciája van, annál kényelmesebb életet fog élni? Minőségibb párkapcsolatok, barátok, jobb végzettségek (ebből eredően jobb egzisztencia), boldogabb élet stb.

Figyelt kérdés

2018. júl. 27. 18:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Előző, én is ezt tapasztalom, szóval érdekesek ezek a válaszok...

Csak meg kell nézni egy mónika show-t, hogy mennyire boldogok azok a lelki szegények...

Aztán megnéznék pár Harvard diplomást, hogy mennyire boldogabb emberek ezeknél, mennyivel tovább élnek.

Kivételek mindig vannak, de nagy általánosságban ez igaz szerintem.

2018. júl. 29. 00:01
 12/12 anonim ***** válasza:
91%

Az egészségünk javarészt a genetikánktól függ, szóval nem feltétlen. Az alap kérdésre meg a válasz szerintem az, hogy nem. De ez függhet attól is milyen téren intelligensebb az átlagnál. Eddig életem során 2 talán 3 kiemelkedően intelligens emberrel találkoztam, és mindegyikükben az volt a közös, hogy teljes mértékben antiszociális életet éltek, a hétköznapi dolgok iránt nem mutattak érdeklődést valamint nem igazán tűntek kimondottan boldognak.

Az egyik ilyen a volt középiskolás osztálytársam volt. Ő humán tárgyakból átlagos volt, viszont matekból infóból és elektronikából (lévén hogy elektronikai szakközépbe jártunk) úgy volt kiváló hogy a legtöbb órán részt sem vett. Utána egyetemre ment, amit ott hagyott a 2. félév után, mert nem tetszett neki az ottani mentalitást - állítása szerint az volt a képzés célja hogy teletömjék a diákok fejét lexikális tudással és hogy gondolkodásra nincs is nagy szükség. Majd ezután felvették fejlesztőmérnöknek egy helyi céghez, ahonnan pár hónapja jött el, mert kapott egy jobb állásajánlatot. Nem látszott boldognak, de a mostani munkájáért nagyon odavan. A kapcsolatot nem tartja azóta sem senkivel, egyedül él és próbálja kerülni emberi interakciót. Kényelmesnek viszont valószínűleg kényelmes az élete, hisz az anyagiakkal egyáltalán nincsenek problémái, és a munkája sem helyhez kötött.

A másik férfivel pedig úgy 5 éve találkoztam, szerencsére "józan" állapotában. Róla azt lehet tudni, hogy olyan gyógyszereket szed szinte folyamatosan, amik "lebutítják" míg a hatásuk tart. Csak annyit mondott rá, hogy ha teljes életet szeretne élni akkor muszáj ilyen szerekkel élnie, mert anélkül például képtelen társalogni a legtöbb emberrel, még a feleségével is. Vagyis nem képtelen, csak nagyon frusztráló és idegesítő számára. Anélkül fél, hogy elhidegülnének egymástól (nem is jogtalanul, mert már egyszer megtörtént velük).

2018. júl. 29. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!