Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Agyi kapacitás/teljesítmény...

Agyi kapacitás/teljesítmény terén van észrevehetô különbség a nagyrasszok közt?

Figyelt kérdés

2018. júl. 24. 19:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

Nagy félreértés, a fekete amerikai diplomások között van arányaiban a legtöbb nő, nem pedig a diplomások csoportjában a legnagyobb az arányuk.

Innen érthető:

[link]

2018. júl. 24. 21:09
 12/17 anonim ***** válasza:
13%
A mongoloidok fogékonyabbak a tudományokra és egyéb tudásalapú dolgokra,a feketék meg a természettel vannak összhangban.Mi fehérek viszont vegyesek vagyunk...Mint egy olvasztótégely
2018. júl. 25. 02:01
 13/17 anonim ***** válasza:
4%

#11 Jó az a wordpressről belinkelt kép/statisztika, de azért az independentnek meg így is jobban hiszek...

[link]

2018. júl. 25. 02:18
 14/17 anonim ***** válasza:
38%

Vagy csak a címet olvastad, vagy csak a szövegértésed nem jó, vagy meg kéne tanulod angolul és utána próbálkoznod angol nyelvű oldalak olvasásával.

Ezt a három forgatókönyvet tudom elképzelni mert a cikk ugyanazt írja amit én mondtam.

"Between 2009 and 2010, black women earned 68 per cent of associate's degrees, 66 per cent of bachelor's degrees, 71 per cent of master's degrees and 65 per cent OF ALL doctorate DEGREES AWARDED TO BLACK STUDENTS."

Tehát világosan az afromerikaiak által szerzett tudományos fokozatokról van szó, amiknek 65-71 százalékát a csoporton belüli nők szerezték.

Az a "wordpresses kép" egy amerikai szociológus blogján szerepel akinek ez a kutatási területe. Csak el kéne olvasni a kép oldalán szereplő szöveget ahol azt is feltünteti honnan szerezte az információkat az oszlopdiagramhoz (IPUMS).

Az USA cenzusainak adataihoz pedig te is hozzáférhetsz.

[link]

A 3. táblázatban a 2017-es év adatait olvashatod, ami ugyanezt a tendenciát mutatja.

2018. júl. 25. 05:25
 15/17 anonim ***** válasza:
48%

3-as:

Mennyire kell szomorú tekintető sötét gyökérnek lenni ahhoz, hogy a bőr pignemntációja és az agyi barázdáltság között összefüggést bizonygass?

Te nyomorult hülye, te.

2018. júl. 26. 11:24
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

"Csalás, google nélkül fejből sorolj fel 5 nagyon híres fehér tudóst majd pedig 5 feketét. Ha nincs is nagy különbség agyi kapacitás terén az biztos hogy több a híres fehér agyas."

Csalás, google nélkül fehérekből eszembe jutott Einstein, Edison, Tesla meg a Curie házaspár, feketéből meg csak Neil Degrasse Tyson. Viszont rögtön feltűnt, hogy aki fehérek közül jutott eszembe, az mind a 19. században vagy a 20. század első felében élt, amikor a feketéknek még jóval kevesebb lehetőségük volt érvényesülni. Valahogy tudósokról mindenkinek a legalább 100 éve éltek szoktak eszükbe jutni, kortárs tudóst fehérből egyedül Hawkingot tudom így fejből elsőre (de egyet ugye feketéből is tudtam kapásból).

2018. júl. 27. 03:43
 17/17 anonim ***** válasza:
72%
Rengeteg mérést végeztek, főleg Raven féle Progresszív Mátrixok, kultúrafüggetlen IQ teszttel és a tudomány jelen állása szerint nincs különbség a rasszok között.
2018. aug. 22. 04:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!