Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket mennyire befolyásol a...

Titeket mennyire befolyásol a kávé? Tényleg igazak a viccek, miszerint nélküle el se lehet kezdeni a napot?

Figyelt kérdés

Kb egy éve kezdtem el inni, vizsgaidőszakban... Nem szerettem volna rászokni,csak akkor inni hq "muszáj".

De azt vettem észre,hogy ha nem iszom, egész nap lassú, bamba és 0energiaszintem van.

Ha iszok, akkor délig tök jó, utána még iszok egy keveset és este is tele vagyok energiával.

Sok olyan vicces képet láttam,mint pl " csodálom azokat,akik kávé nélkül is tudnak létezni" vagy "kávé előtt hozzám se szólj"

Tényleg ennyire befolyásolja a legtöbb embert a kávé, ezért vagyok én is sz/r nélkülex vagy valami más bajom lehet? 21 n

2018. júl. 20. 12:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Engem nagyon stresszessé tesz, egekbe löki a szorongásszintemet, és a vérnyomásomat is elállítja, ilyen „aurát” érzek magamon, és kalapál tőle a szívem. Nem tudok egy dologra sokáig figyelni. Sem az energiaital, sem a teák nem tesznek ilyet velem.
2018. júl. 20. 14:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, baromi addiktív :D

Egyetem után ott tartottam, hogy napi 4-5 kávé és egy doboz energiaital nélkül egész nap szédelegtem.

Mostanra napi kettőt iszok "csak".

2018. júl. 20. 15:23
 13/17 anonim ***** válasza:
Én pár hónapja kávézok, vagyis csak tejeskávét iszok. Arra ébredtem egyik reggel, hogy megkívántam, azóta iszok 2-3 naponta egyet reggel, ritkán az is előfordul, hogy nem is hagyok ki napot. Kevésbé érzem magam nyomottnak, frissebb vagyok. Szóval néha jó ez, főleg, hogy ősztől egyetem.
2018. júl. 20. 17:53
 14/17 anonim ***** válasza:

Kétlem.

Azt vettem észre magamon, hogy habár rendszeresen iszok, mégsem leszek éberebb vagy produktívabb tőle, inkább csak függőségnek nevezném ezt az állapotot.

Vannak napok, amikor tökre éber vagyok akkor is, ha nem iszom kávét, a hozzáállásomtól függ, ha motivált vagyok, az minden kávénál többet ér.

Egy ideig számomra inkább “placebo” hatása volt. Mindig úgy gondolkodtam, hogy majd egy jó kávé hatására éberebb leszek, de ez nincs így.

2018. júl. 20. 21:54
 15/17 anonim ***** válasza:
El tudom kezdeni a napot nélküle is, de valami érződik, hogy nem az igazi.
2018. júl. 20. 22:02
 16/17 anonim ***** válasza:
igazából a koffeinfüggőség tünetei közé tartozik az ingerlékenység, de a függőség tünetei általában 2-3 nap után észrevehetőek, szóval nem lehet csak azért ingerlékeny valaki, mert még nem itta meg az aznapi első kávéját. Főleg szimpla észjátszás, tinik előszeretettel menőznek azzal, hogy ők már kávéznak, és így jobban tudják ezt hangoztatni. Egyébként ne aggódj, nem okoz olyan függőséget, hogy elvonó intézetbe kelljen menni, suli alatt én is rengeteget kávéztam, naponta 2 minimum, de most már csak akkor, ha nagyon pörögni kell. Ha nagyon pörgős napom van és érzem, hogy kezdek elfáradni, megiszok egy kávét, és annyi, ez maximum heti 2-3 alkalom. Egyébként jó tanács, hanyagold a kora reggeli kávét, inkább 10-11 körül igyál meg egyet, valójában ha korán reggel kávézol, azon felül, hogy teljesen hatástalan, sokkal gyorsabban hozzászokik a szervezeted és gyorsan eljutsz oda, hogy teljesen hatástalan lesz. Igazából a tévhittel ellentétben az ébredés utáni kávé egyáltalán nem segít a reggeli ébredésben (esetleg placebo szinten), sőt, ahogy te is észrevetted, későbbi órákban még jobban lehúz, mintha nem is ittál volna.
2018. júl. 21. 01:16
 17/17 anonim válasza:
Hát én soha sem iszom kávét, mégis mindig energikus vagyok.
2018. júl. 23. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!