Titeket mennyire befolyásol a kávé? Tényleg igazak a viccek, miszerint nélküle el se lehet kezdeni a napot?
Kb egy éve kezdtem el inni, vizsgaidőszakban... Nem szerettem volna rászokni,csak akkor inni hq "muszáj".
De azt vettem észre,hogy ha nem iszom, egész nap lassú, bamba és 0energiaszintem van.
Ha iszok, akkor délig tök jó, utána még iszok egy keveset és este is tele vagyok energiával.
Sok olyan vicces képet láttam,mint pl " csodálom azokat,akik kávé nélkül is tudnak létezni" vagy "kávé előtt hozzám se szólj"
Tényleg ennyire befolyásolja a legtöbb embert a kávé, ezért vagyok én is sz/r nélkülex vagy valami más bajom lehet? 21 n
Kb. 8 éve iszok kávét. Reggel az első utam a konyhába vezet kávét főzni. A párom addig nem szól hozzám, amíg nem látja a kezemben a kávét :D Sokszor féltékeny is a kávéra, mert szerinte rá nem nézek olyan szépen :D
Régebben napi 3-at ittam, de manapság már csak reggel iszom, de annak megadom a módját. Próbáltam átállni zöld teára, de nem bírja a gyomrom.
Hát én viszonylag fiatalon, 15 évesen szoktam rá, mikor gimibe mentem, ami reggel 5:30-as kelést jelentett (nulladik órán 5:00-t).
Most 18 vagyok, napi 2-t szoktam inni suliidőben, nagyon ritkán hármat (ha pl.este 9-kor még magántanárhoz megyek) és hát tényleg mosott sz.r vagyok nélküle (ilyenkor nyáron is megiszom napi 1-et). Viszont kis mennyiségben a kávé egészséges, míg pl a cola vagy pláne az energiaital egyáltalán nem az.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!☺
A 4. Válaszadó az én helyzetemet is pontosan leírta, ugyanígy érzem. Ha nem iszok,teljesen monoton a hangulatom, figyelmes se vagyok annyira, még a szavakat is összekeverem beszéd közben. Ha pedig ittam, tök jó minden, lelkes vagyok, csokó dolgot csinálnék. Azon gondolkoztam,hogy normális-e ez, nem kellene kávé nélkül is tevékeny, jól kommunikáló,normális ember legyek?😂
Akkor tényleg így vannak/vagyunk jópáran. Remélem én nem fogok annyira hozzászokni,hogy ne legyen hatása😨 akkor örökre bamba és szende maradok😂.
Elnézést a hibákért, telefonról írok és gyorsan is, a nagy ujjaim félrenyomkodják a dolgokat.
A koffein valójában csak addig hat, míg a szervezeted nincs hozzászokva. Tehát újoncoknak jó. Utána már nincs hatása. Azért is bamba az ember kávé mellett is.
13 év kávézás után szoktam le, mert nincs szükségem függőségekre. Az elkávézott pénzt jobb dolgokra is költhetem. Néha iszok menteset az íze kedvéért, de ritkán kívánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!