Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet túltenni magunkat...

Hogyan lehet túltenni magunkat azon, hogy a múltban gyöngék voltunk?

Figyelt kérdés

Szóval, hogy hagytam magam megalázni, nem tettem semmit.

Egy szomszédunk szemétkedett velünk.

Az a gond, hogy a családunkban soha senki nem tett semmit, a szüleim soha nem védték meg magukat, így mi sem tanultuk meg, mindig minden annyiban lett hagyva.

Egyszerűen nagyon fáj, hogy mindig akartam tenni valamit (kihívni a rendőrséget, viszont féltem hogy nem tesznek semmit és csak még nagyobb lesz a baj), de sosem tettem, mert azt láttam hogy a többiek se tesznek, nem támogatnak, hogy mindig össze voltam zavarodva hogy mégis mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni.

2018. júl. 19. 22:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A passzív lét egyfajta önbüntető mechanizmus. Aki hagyja magát az magát bünteti. Ezzel szemben aki ilyen életet él annak rendkívül nehéz kitörnie belőle, a megszokottság és az ismeretlentől való félelem miatt. A megalkuvás könnyebb és biztonságosabb képet fest. Amíg meg nem tapasztalja az ember hogy a festett kép nem egyezik a valósággal addig teljesen logikus hogy nem tesz semmit. És onnantól is nagyon nehéz. Egy életen át tartó meghatározó életfelfogást ami a viselkedésünkben is megmutatkozik nagyon nehéz átírni. Egyik napról a másikra lehetetlen. Tudom, mert én is ugyan ezzel küzdök. Ami rosszabb az hogy a családban elítéljük hangosan azokat az embereket akik képtelenek kiállni magukért egy konfliktus esetén. Ennek ellenére a családtagjaim nagy része mindig ezt csinálja. Amikor meg én vagy a testvérem kiállunk magunkért akkor mi vagyunk rossz színben felfestve "Nem tudod milyen kapcsolatai vannak vagy hogy tehet neked később keresztbe." meg "Néha jobb hallgatni és eltűrni." szöveggel. Csak ez eddig se vitte előre a családot és ezután se fogja. Ezért nekem is és neked is nagyon fontos hogy a hétköznapokban is odafigyeljünk hogy levetkőzzük a belénk ivódott megalkuvó magatartást.

Ebben a témában Jordan Petersonnak vannak rendkívül jó gondolatai, "Integrating your shadow" címszavakkal. Itt egy példa:

https://www.youtube.com/watch?v=tskL4Ds66Yk

2018. júl. 19. 23:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Az már jó lépés, hogy szembenéz az ember a nehézségekkel, a következő fázis, hogy legyen egy motivációja, hogy nézzen előre:

https://www.youtube.com/watch?v=-9qMhJNRBAk

2018. júl. 20. 22:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még.

Sajnos állandóan a rossz emlékeken rágódok, úgy érzem soha nem tudok majd megbocsátani magamnak vagy hasonló helyzetben a megfelelő módon cselekedni.

2018. júl. 20. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!