Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A túlsúlyos emberek valóban...

A túlsúlyos emberek valóban szerencsétlen genetikával rendelkeznek, vagy csak kifogás?

Figyelt kérdés

Tudtommal vannak hízásra hajlamosak emberek, és vannak, akik bármennyit ehetnek, nehezen híznak.

A túlsúlyos emberek igen nagy hányada állandóan azt szajkózza, hogy keveset eszik, és csak rossz a genetikája.

A tapasztalatom viszont ennek ellentmond: EGYETLEN olyan túlsúlyos ismerősöm sem volt, aki sportolt volna és odafigyelt a táplálkozásra.

A munkatársnőm is pont ilyen, ülőmunkája van, nem sportol semmit és elég sokat eszik, de azzal takarózik, hogy alig eszik, és folyton áltatja magát.

egyszerűen nem tudom megérteni, hogy hogy lehet egy jól kereső kvázi kevés gondtalan életet élő ember 5-10 éve súlyosan túlsúlyos, és semmit nem tesz.

de mint írtam, rengeteg ilyennel találkoztam, egyetlen olyan emberről tudok - egy volt oszt. társamról -, akinek elege lett a túlsúlyból, és sok kocogással lefogyott.

a kérdést azért is írtam - mielőtt valaki megkérdezné h mi közöm hozzá h hogy néznek ki- mert a kövérek nagy része nagyon frusztrált, és ezt a frusztrációt másokon vezeti le.

most már tényleg azt gondolom, hogy a túlsúlyhoz azért kell egy jó nagy adag igénytelenség és lustaság is, dacára a genetikai tényezőknek, de érdekel mások véleménye is, illetve az is, hogy hogy lehetne rávenni egy kövér ismerőst arra, hogy mozogjon valamit.

2018. júl. 16. 15:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
94%

175 cm és 95 kg voltam 14 évesen. Semmi izom nem volt rajtam, szóval kifejezetten kövérnek néztem ki és az is voltam.

Egyszer megelégeltem és elkezdtem mindennap edzeni, egészségesen táplálkozni és csodák csodájára kb 5 hónap alatt leadtam 25 kgmot, majd a következő 3 hónapban meg 5 kgmot.

Igen ... az utólsó pár kiló amikor már vékony vagy nagyon lassan megy le....

Közben nőttem pár centit és a legvékonyabb 178 cm magassággal 64kg voltam.

Ha én letudtam adni, akkor bárki.

Csak azok akik azt mondják, hogy "Jaj hornom zavaros vagyok. Akármit csinálok csak hízok" Többnyire nem edzenek napi 2 órát, követnek egy diétát...

Akkor kicsit túl vékony voltam és hamar rájöttem, hogy nem csak a zsír jön fel rám nagyon hamar, hanem az izom is. Nincs különösem jó genetikám testépítéshez, de kb 2x olyan gyorsan fejlődtem mint a barátaim ... szóval lehet benne valami, hogy akire könnyen felmegy a zsír arra az izom is.

1# Neked meg csak annyit, hogy ha az a kövér nő akiről a fentebb beszélnek mondjuk emiatt kezd el szív problémákkal közdeni és különféle izületi panaszai lesznek és még kitudja mi, akkor az ő korházi számláját te, én és mindenki más fogja állni.

Ha egészségesebb lenne a nép kevesebb sorban állás lenne a rendelőkben és a költségvetésből talán a WCknek a kitisztítására és szappan elhelyezésére is lenne pénz más dologk között.

Meg akkor nem halna meg egy adó fizető, egy anyuka/apuka stb...

2018. júl. 16. 16:00
 12/29 anonim ***** válasza:
37%

Vagy kifogást keresnek vagy olyan hülyeségeket mondogatnak hogy "jól érzik magukat így is"

Gondolom a szívinfarktus is jó érzés nekik... az ám igazi élmény.

2018. júl. 16. 16:08
 13/29 A kérdező kommentje:

# 8/9

ez is azt bizonyítja, h hízásra hajlamos ember is le tud fogyni, ha akar. kevesebb vacak szénhidrát, több fehérje, zöldség, meg persze mozgás.

2018. júl. 16. 16:09
 14/29 anonim ***** válasza:
93%

12# Ja ... igen ... Emlékszem még, hogy milyen rossz érzés volt úgy sétálnom, hogy a comjaim összeértek és kb minden hosszabb séta után a farmeron kikezdte a bőrömet.

Furcsán lépkedtem emiatt és elkezdett érdekelni, hogy mások hogy tekintenek rám ...

Meg persze mindent átizzadtam.

Nem volt energiát semmit sem csinálni.

Sokszor azért nem mentem el valahova, mert utáltam emberek közé menni kövéren.

Az ellenkező nem megítéléséről ne is beszéljük :)

Nyílván minden egyes túlsúlyos ember boldog és én ezek kitatálom vagy olyan egyedi eset vagyok, aki éppen nem éreztem jól magát :D

2018. júl. 16. 16:12
 15/29 Miss Endzsi ***** válasza:
71%
Én elképedtem, amikor barátnőm mondván fogyózik és most kevesebbet eszik, az ebédje az én dupla adagom volt:'D
2018. júl. 16. 16:15
 16/29 anonim ***** válasza:
36%
hát pedig krvára számít a genetika te okostojás. te most csak azt látod hogy van a víziló munkatársad aki ül meg kajál és dagadt. na de gondolod olyan nincs aki ül és zabál, nem sportol ÉS úgy néz ki mint egy auschwitzi menekült? hogyne volna, ismerek egy rakást. és ezt akkor mire fogod hm? én sose voltam kövér és undorítónak találom ha valaki túlsúlyos, DE tudom hogy nekik nehezebb lefogyni, mert igen nyilván ha koplalnának meg kiköpnék a tüdejüket napi nyóc' órát a futógépen akkor lehetnének szupermodellek ők is, de képzeld el hogy nem mindenki akarja ezt, és totál meg is értem és sajnálom őket. én zabálhatnék meg trónolhatnék a kis munkaszékemen egész nap és mégse lennék SOHA túlsúlyos mert egYszerűen nem olyan a genetikán, anyám is vékony apám is, kész. igen, helyes életmóddal mindenki változtathat, de a genetika arról szól hogy kinek nehezebb és kinek könyebb, kinek van meg már alapból is mindenféle erőfeszítés nélkül a kívánt alkat, és kinek kell egy élet kemény munkája hozzá. és igen, rohadtul semmi közöd hozzá hogy ő mit csinál, szóval ne akarj te ráveszegetni senkit arra hogy ezt vagy azt csináljon. ha akarja mozog ha nem nem, nyilván tisztában van az egészségi tényezőkkel de vállalja. mint egy dohányos vagy vedelős, azokat senki se akarja leszoktatni valamiért, mert pont ugyanannyi köze van hozzá másnak, mint ehhez, egy nagy büdös nulla. törődj a magad gondjával, és örülj a pofádnak ha neked olyan alkatod van amihez nem kell lfaszt se csinálnod. ha rajtad akarja levezetni a feszkót állj odébb, senki se erőltet hogy hallgasd, hacsak nem a főnököd. de ha az, akkor meg végképp jobban teszed ha befogod a pofád és nem osztogatsz neki kéretlen tanácsot, nehogy munka nélkül találd magad és akkor neked már erőlködnöd se kell hogy lefogyj mert nem fogsz tudni enni
2018. júl. 16. 16:22
 17/29 Miss Endzsi ***** válasza:
41%

Előző, ez azért van, mert mindenkinek más az anyagcseréje. Ha most valakinek lassú, akkor könyörgöm, miért zabál annyit, hogy meghízzon? Ha annyit enne mint én, valószínűleg semmi baja nem lenne, pláne ha még annyi is sportolna. Én is dagadt lennék ha annyit ennék, mint a marika, de én ismerem a határaimat és fontosnak tartom az egészségem, hogyne egyek meg minden szart, meg ötször annyi adagot, mint amennyi kéne alapesetben, de nem inkább zabáljunk addig, amíg kitágul a gyomrunk, hogy utána mindig ehessünk ugyanennyit, de ettől még nem lesz gyorsabb az anyagcseréje annyival, hogy megbirkózzon ezzel.

21/L

2018. júl. 16. 16:32
 18/29 anonim ***** válasza:
52%

Tizenhatos hagyjuk már a hülyeségeket! Olvass el egy kib...aszott humánbiológiával vagy egészségtannal foglalkozó könyvet. Ha az élő példáknak nem hiszed el, talán a szakértőknek igen, hogy igenis az emberek döntő többsége azért túlsúlyos mert nem mozog és nem megfelelően táplálkozik... édes kevés ezekhez mérten az aki betegség vagy egyéb miatt hízik el.

És nagyon is van közünk ahhoz hogy másik ember dagadt, mert rengeteg a flegma, undok, irigy stb köztük és ezzel nem keveset ártanak másoknak, arról nem is beszélve hogy büdösek, igen kellemetlen pl buszon. És igen az emberek adójából gyógyítják majd őket. És ne haragudj már ba...szdmeg de én nem azért dolgozom hogy pár lusta ember kezeltetését fizessem.

2018. júl. 16. 16:41
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

16# Ismerek én is ilyen klasszikusan vékony embert, aki olyanokat mond, hogy "Olyan sokat eszem, de még sem tudok fogyni"...

Iskolában megláttam az adagját és kb fele annyi vagy még kevesebb volt, mint amit én megszoktam enni. Pedig én nem vagyok már kövér...

Amúgy a fogyást sokan túl misztifikálják. Nem irtózatosan nehéz. A folyamatosságról szól, az az nem elég ha havi 1-2x lemész a konditerembe és néha futsz... Ha legalább heti 3x edzel és egészségesen étkezel minimális kalóriadeficittel lassan, de biztosan bárki letud fogyni. Ez nem nagy dolog, csak egyszerűbb olyan idokokat felhozni, hogy "Egésznap dolgozom, nincs időm" stb...

Igen, azok akik hajnali 5kor kelnek, hogy munka vagy egyetem előtt fussanak biztosan keveset dolgoznak és rengeteg idejük van.

2018. júl. 16. 16:42
 20/29 A kérdező kommentje:

# 16/16

miért vagy ideges?

Ne zavarjon, hogy nem azt írtam, hogy nem számít a genetika, hanem h a lustaság fontosabb tényező a kövéreknél. esetleg ha 2 őrjöngés között értelmeznéd mondjuk a kifejtésem 1. sorát.

egyébiránt az tudom neked is írni, mint az egyesnek: :

komolyan, elég vicces, hogy feljogosítva érzed magad ahhoz, h megmondd, h mivel foglalkozzak. figyelj, majd én azt eldöntöm. az meg különösen vicces, amikor valaki se szöveget értelmezni, se helyesen írni nem tud, de akkora embernek érzi magát, h kiosszon másokat (főleg iylen stílusban).

egyébként meg honnan tudod, h milyen alkatú vagyok? ja sehonnan.

2018. júl. 16. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!