Mi van akkor ha valaki nem növi ki azt, hogy fél a sötétben? Mit lehet ellene tenni, ha még mindig éjszakai fénnyel alszik? 21f
22 éves koromig én is így aludtam. Erőt vettem magamon és leszoktattam magamat. Egy év telt el azóta és rettenetesen zavar már a legkisebb fény is elalváskor.
Én az a típus voltam, aki villanyfény + tévé mellett aludt... Ezeket csináltam:
1. Tudatosítottam magamban, hogy a dolgok, amiktől félek, nincsenek jelen, ezek pusztán a fantáziám szüleményei
2. Elalvás előtt körbe jártam a lakást, körbe néztem és próbáltam megjegyezni, hogy mi hol van
3. Esténként végig mentem a lakásban, majd megbeszéltem magammal, hogy nem történt közben semmi gond
3. Lenémított tévével aludtam el
4. Lekapcsoltam a tévét elalvás előtt
5. Beállítottam a telefonomat, hogy 10 percig világítson még. Ha elsötétült mielőtt elaludtam volna, feloldottam a telefont. Addig "játszottam" ezzel, ameddig be nem aludtam.
6. Elhagytam a fényeket és zenét hallgattam. Találtam olyan relaxációs zenét ami teljesen kikapcsolta az agyamat.
7. Erőt vettem magamon és a zenét is elhagytam. Minden mással együtt. Ez volt a legnehezebb a procedúra alatt, igazi tortúra volt elaludni, de sikerült. Reggel az ébresztőre keltem. Álmos voltam nagyon, éreztem hogy nem aludtam ki magamat, de végig csináltam a napot, éjszaka pedig könnyebb volt így elaludni.
Azóta lettek lefekvés előtti szokásaim, ez is sokat segít, hogy végig megyek a rutin és az utolsó amit "meg kell csinálnom" az az alvás.
De mivel te csak fénnyel alszol, szerintem neked egy kicsit könnyebb lesz. Én ha újra kéne kezdenem, akkor bevállalnám a rövidebb utat:
erőt vennék magamon és kihúznám az éjszakai fényt. Telefon sincs. Pár nap még forgolódás lenne a sötétben, de utána fokozatosan jobban eltudnék lazulni és mélyebben aludni. Sokkal jobbakat lehet aludni sötétben, csendben, mind fényben és/vagy zajban.
29 vagyok, és nem szeretek egyedül aludni. :(
Mindenféle hülyeséget látok bele a félhomályba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!