Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szerezzem vissza önmagam?

Hogyan szerezzem vissza önmagam?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok, naponta küzdök önpusztító gondolatokkal, reggelente alig bírok felkelni, éjjelente rémálmaim vannak. Folyamatosan melankólikus hangulatom van, nincs kedvem semmihez és senkihez. Sokszor sírok, de gyakran magam sem tudom miért, mert csak úgy rámtör. Barátaim nincsenek, mert nemrég elköltöztem és nincs kedvük velem tartani a kapcsolatot (ezt így kerek kijelentették). A munkahelyemet elvesztettem és egy nagyon fontos személyt is. Párom van, de ő inkább a barátaival lóg és csinál programokat, így hiába is élünk egy lakásban, alig tölt velem néhány órát együtt (még hétvégén is, mert inkább éjjel van fent és akkor dolgozik, napközben pedig alszik, amit én nem tehetek meg, mert éjjel nincs nyitva üzlet , takarítani se lehet stb.). Amikor rákérdezek miért csinálja ezt, azt mondja, hogy nekem mindig rossz kedvem van, de soha nem kérdezi miért.

Úgy érzem belül teljesen össze vagyok törve és elvesztettem önmagam. Tudom, hogy szar a kapcsolatom.

Mit tegyek, hogy újra talpra álljak és legyen életkedvem? Próbálom nem önsajnálni magam, de sokszor nem megy.

Ha kérhetném, fogalmazzatok finomabban, mert egy hajszál választ el az öngyilkosságtól.

2018. júl. 5. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Nem olvastam a leírásodban, hogy ki és mikor diagnosztizálta a betegségedet, és hogy milyen kezelést kapsz rá. Mert ugye nem azt akarod mondani, hogy bár évek óta szenvedsz, mégsem fordultál szakemberhez?
2018. júl. 5. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Pszichológus.

Szakítás.

Célok kitűzése az életben.

Új barátok szerzése.

Hobbi, kreatív tevékenység, sport.

2018. júl. 5. 12:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Intelligensnek tűnsz, értelmesen foglaltad össze a mondanivalód, biztos vannak, akik szívesen barátkoznának veled, de ahhoz bizony túl kell jutni a gondjaidon, mert egy kapcsolat (legyen az akár baráti, akár romantikus) el se kezdődhet, ha az egyik félnek hangulatzavara van, a másik meg futva menekül ettől.

Kérj segítséget szakembertől, aztán nyiss az emberek felé. Biztos van olyan felszínes ismerősöd, akiből nagyon jó barát lenne, ha adnátok a dolognak egy esélyt.

Az önsajnáltatás miatt ne aggódj, ez ebben az állapotban természetes. Amíg van benned igény a változásra, addig nincs veszve semmi :)

2018. júl. 5. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Hmm.

Mit ne mondjak, pont az utolsó mondattal egy picit feldúltál.

Mert úgy érzem, hogy hülye vagy.

Nem azért, mert öngyilkos gondolataid vannak. Azt totál meg tudom érteni.

De hogy eljössz gyakorira segítséget kérni, és pár idióta troll hatására képes lennél megtenni, akkor meg is érdemled.

És ki tudja, talán jól is járnál vele. Az ember élete szenvedés, bár mindegyik nap az utolsó lenne, milyen jó lenne nem felkelni, feltéve ha tudnék egyáltalán normálisan aludni. Pár tabletta, egy kis tej, majd zacskó a fejre, és végre kipihenheted magad.

Kit vesztettél el? Hogyan vesztetted el?

Mi voltál az öngyilkos gondolatok előtt?

Miért nem akarnak a barátaid kapcsolatot tartani veled?

Egyáltalán barátnak nevezheted őket?

Egyáltalán párt alkottál valaha a pároddal?

Próbáld meg addig is ne önsajnálni magad. Ítéld el önmagad. Válj eggyé a negatív gondolataiddal. Éld át fejben az összes kínod, és szenvedj egy kicsit. Szenvedj, hogy később fellélegezhess. Feltéve ha élni akarsz.

Egy kicsit meg kell halni hozzá.

És hidd el, akármit mondhat bárki. Akármit mondhat egy pszichológus, egy jó barát, vagy akár a Buddha.

Csak egy valakitől kaphatsz igaz választ, és az te vagy. Ehhez meg kell ismerned magad. Beszélgess magaddal, akármilyen idiótán hangzik. Beszélj a tükörbe, mutatkozz be magadnak, és beszélgessetek...

Őrültségnek hangzik? Biztos az. De szerintem hatásos.

2018. júl. 6. 08:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálok harcolni önmagammal és a mostani életemmel.
2018. júl. 6. 11:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Írhatsz priviben, ha szukseged van fegyverhotdozora a harchoz.
2018. júl. 7. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!