Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kannibalizmus a mai napig...

A kannibalizmus a mai napig elterjedt sok területen?

Figyelt kérdés

Azt hinné az ember hogy nagyon ritka már az ilyen, de ez nem igaz.

Afrikában elég sok ilyen eset történik.

pl: bizonyos helyeken Dél-Szudán, Szomália a katonák el szokták fogyasztani a legyőzött ellenség holtesteit

A VICE készített valami riportot Libériában néhány kannibálról. Fent van a YouTube on.

Láttam olyan durva videót egy gore oldalon hogy néhányan épp főznek egy feldarabolt embert. Ez szintén Afrika volt. (belinkelném csak törölnék a kérdést)

Afrikán kívül viszont tényleg ritkán vannak ilyenek. Mi a franc van ott?

2018. júl. 3. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:

"Egyes egzotikus helyeken kannibalizmus még manapság is gyakorolt szokás, számos háborús konfliktus apropójául is szolgált a közelmúltban Afrika egyes részein, mint például Libériában és Kongóban.[1][2] Napjainkban a civilizációtól teljesen elzárt, Indonézia Pápua tartományában élő (a közhiedelemmel ellentétben nem Pápua Új-Guinea-i) korowai törzs azon kevés népcsoport egyike, amelyik még mindig kannibál életmódot folytat, de rajtuk kívül még számos melanéziai bennszülött nép (főleg a Fidzsi-szigeteken) eszik emberi húst kulturális okokból.[3] A jelenség megfigyelhető még Szumátrán, Ausztráliában, számos csendes-óceáni szigeten, Közép-Amerikában, az amazonasi és kongói törzseknél, Nyugat-Afrikában, valamint az új-zélandi maoriknál is.[4]"

"A rituálék mellett sokszor a gyötrő éhség is okot adhat a kannibalizmusra, hiszen bizonyos helyzetekben néhány ember számára csak ez biztosíthatja az életben maradást. Erre a mai modern időkben is van példa. 1972-ben az uruguayi Old Christians Club nevű főiskolai rögbicsapat repülőgépe fedélzetén 45 utassal lezuhant az Andok jeges sziklái között, és a túlélők a halott utasok elfogyasztásával tudták csak átvészelni az emberpróbáló körülményeket. Ezenfelül egyfajta mentális zavar is lehet a kannibalizmus forrása, ugyanis néhány mentálisan beteg egyén arra érez kényszert, hogy embertársaival táplálkozzon.

Az egyik (leg)ismertebb eset 2012-ben történt Miamiban. Rudy Eugene egy hajléktalan arcának 80%-át elfogyasztotta.[8][9]"

2018. júl. 3. 21:12
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

Igen, még egyetemen mesélte az egyik tanár, megtaláltam a cikket:

[link]

Ezenkívül Pápua Új-Guinea is veszélyes.

2018. júl. 3. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:

#2-es vagyok, ezt pedig még régebben olvastam, meg ha jól tudom valamilyen dokumentumfilmben(?) is benne volt. De már tényleg nem emlékszem annyira rá.

[link]

2018. júl. 3. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!