Az EQ azt is figyelembe veszi hogy mennyire vagyunk empatikusak és hogy mennyire vagyunk tapintatosak, toleránsak, bizalmasak, vagy csak szimplán az EQ lényege hogy felismered e más emberek érzelmeit illetve kezelni tudod e a sajátod?
Kitöltöttem egy EQ tesztet és hát átlag alatti jött ki és itt javasolja a pszichológust :D
Én eddig abban a tudatban voltam hogy csak annyit határoz meg hogy mennyire ismered fel az érzelmeket és én viszonylag jó vagyok ebben.
A tesztben olyan kérdések voltak mint hogy "együtt érez e a (blablabla)"
"megmondja e nő ismerősének hogyha pocsék a haja"
"Megosztja e másokkal a problémáit, érzelmeimet"
"Szereti e a horror filmet"
"Erkölcsi kérdésekben mereven gondolkozik e"
"Idegesítik e mások hülyesége"
stb
Nem vagyok egy empatikus, erkölcsös, bizalmaskodó típus szóval valószínűleg ezért dobhatott ki keveset. Szóval akkor az EQ az azt is meghatározza hogy mennyire vagy jó arc másokkal?
Valójában nincs olyan, hogy EQ, és az úgynevezett EQ tesztekből levont "következtetéseknek" az égvilágon semmilyen tudományos alapja nincs. Nem tudom feltünt-e, hogy egyetlen tudományág (pl pszihológia, pszihiátria) sem használja.
Ez áltudomány, kb mint a grafológia, vagy az asztrológia, csak rárepült a bulvár.
Itt egy link angolul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!