Mennyire mondanátok magatokat optimistának? Ha nem, miért nem?
Én realista vagyok. A tiszta tér, tiszta tudat elvét vallom.
Ahogy a szankszrit nyelvű szó mondja: upekkhá, azaz egykedvűség, ami nem közönyösség csak nem adom át magamat a túlzott pozitív és túlzott negatív érzelmeknek sem, ugyanúgy az irreális derűlátásnak és borúlátásnak sem. Középúton járok, alapvetően inkább az optimizmus jellemző rám, de nem ez a hurráoptimizmus, amikor bebeszélem magamnak, hogy még a szar sem büdös. Na ez ilyen távol áll tőlem.
Nálam változó. Nem vagyok se optimista, se pesszimista. Realista sem vagyok 100%-ig.
Valahogy az adott helyzet, a szituáció dönti el.
Például ha rólam van szó, mindig pesszimista a hozzáállásom: "úgy sem tudom megcsinálni", "nagy szenvedés vár rám".
Viszont ha a barátaim jövőjéről van szó, akkor mindig úgy gondolkodom, hogy "neki biztos menni fog, mert tudom, hogy ügyes és képes rá".
A világ dolgait pedig igyekszem realistán látni, bár a legtöbbször ez is inkább negatívba megy.
Semennyire,nagyon pesszimista vagyok. Azért gondolom így,mert
1./ elég sokan mondták már hogy az vagyok és hogy próbáljak meg pozitívan gondolkozni
2./mindenhez negatívan állok hozzá,mindig úgy vagyok vele,hogy minden a legrosszabbul fog elsülni. (Persze ez 10-ből 9-szer,ha bejön,de ennek ellenére is ilyen a szemléletmódom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!