Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Zavarónak tartod, ha így...

Zavarónak tartod, ha így gondolkodik valaki? Te milyennek tartod magad: pesszimistának/optimistának/realistának?

Figyelt kérdés
Amikor valaki összetéveszti a pesszimizmust a realizmussal. Alapjábavéve bennem is, meg szinte mindenkiben megvan, mégis vannak olyan helyzetek, amikor különösen zavarni kezd, ha valaki törvényszerūnek veszi, hogy mindenre pesszimistán tekintsen. Bár megértem, hogy ennek az az elõnye, hogy nem csalódik, ha odakerül, de hátránya is akad elég. Vannak pesszimista beállítottságú emberek, ezzel nincs baj, ez egy életérzès is lehet. Az zavaróbb, amikor valaki ettõl másoknál bölcsebbnek érzi magát, egyenlõvé teszi a negatívizálását valamiféle “realista” szemlélettel.
2018. jan. 6. 23:24
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Az örökkévalóság kontextusában mindhárom értelmét veszti.
2018. jan. 6. 23:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Ki beszélt itt az “örökkévalóság kontextusáról”?
2018. jan. 7. 00:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Amúgy a második kérdés nem lényeges, azt csak mellékesen illesztettem oda utólag
2018. jan. 7. 00:02
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

30-an vagytok egy teremben. Nem beszélhettek egymáshoz. Mondanak egy mondatot legy pl: A madarak azt dalolják, hogy.....

Mindenkinek az a feladata, hogy leírja mit gondol mit dalolnak a madarak. A teszt végén megnézed a válaszokat. Mit látsz?

Mindenki azt írta ami a hangulatából következett. Szóval mindenki a hangulatának megfelelően értelmezett. Akinek rossz kedve volt ezt írta: csip..

akinek semleges: csipcsipcsip

akinek jó: újra itt a nyár

ennek 30 külön fokozata volt lehetséges a teszt alatt. Tehát 30 eltérő értelmezés egészítette ki a mondatot. Lehet aki ezt a mondatot írta egy pesszimista aki keveri a realizmussal a gondolkodásmódját de lényegtelen. Nem ő értelmezte.

2018. jan. 7. 00:19
 5/9 anonim ***** válasza:

2: Hát én. De lehet, hogy oda kellett volna írnom a mondat elejére, hogy "Nem, nem zavar, és nem vagyok egyik sem, mert..."

Ha az ember elég hosszú távon gondolkodik, rájön, hogy sem a jó, sem a rossz, sem a valóság, amilyennek ismerjük, nem tart örökké.

2018. jan. 7. 10:53
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 Itt nem is az volt a lényeg, hogy örökké tartson, nem errõl szólt a kérdés
2018. jan. 7. 10:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Rendben, sajnálom, hogy indoklást is mellékeltem. Akkor mégegyszer:

Nem tartom zavarónak. Egyiknek sem.

:D

2018. jan. 7. 11:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én realista vagyok. Szar is, de nem tudok rajta változtatni.
2018. jan. 7. 13:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem szar.
2018. jan. 7. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!