A menő emberek mitől menők?
Felesleges energiapazarlás ez a menőséghajhászás. Akik most a sulidban menők, meglátod hogy ahogy kikerülnek, pár éven belül a legsuttyóbb lúzerek lesznek és az addigi vakarékok közül kerülnek majd ki a legsikeresebbek.
Elfilozofálgathatunk a miérteken (pl nekem az tetszik hogy ugyanúgy ahogy az evolúció lejátszódik fizikai szinten minden embernél egyénileg is embrionális korban, ugyanúgy az emberiség lelki fejlődése is lejátszódik benne amíg a kisgyerek felnőtté nem válik (lásd: önző agresszív kiscsoportosok és szép lassan együttműködő fejlett emberré válnak amennyire az adott környezetük engedi), és a menő egy adott fejlettségi szinthez tartozó alfa hím/nő tulajdonságait megtestesítő egyén(ek) lesz(nek)),
de azzal igazából nem jutsz előre mert maximum a menők viselkedését tudnád lemásolni, sose tudnál azzá válni. Az utánzás pedig mindig hiteltelen lesz, senki nem fogja “bevenni”, nem reagálnának rád.
Egy dolog a fontos a menőségben amúgy ami az összes menő típusra igaz: leszarják hogy mások mit gondolnak róluk és elhiszik hogy ők a királyak és ezért nem félnek. Ahogy ez a hitük megrendül akár egy kicsit is, gyorsan le is csúsznak.
Ha viszont ezt 100% megtudod valósítani magadban akkor ha felemás cipőben, 8 nyakkenddővel, nyalókát szopogatva jojóznál szaros gatyában akkor is menő lennél mert nem a külsőség számít.
Tök átlagos közösségben azt tapasztaltam, hogy azok a menők, akiket az ég egy nagy adag önbizalommal áldott meg. Pl. barátnőm menő, mert mindig vidám, kedves, segítőkész, de ha kell ugyanúgy beszólogat az oltogatóknak. Más esetben a suli legjobb pasija menő volt, de nem azért, mert mindenkivel bunkón viselkedett, hanem azért, mert folyton tolta a poénokat, segítőkész volt a társaival, kedves. Soha nem láttam, hogy mogorván vagy durván viselkedjen valakivel. Emellett persze jól nézett ki, adott a külsejére és maga volt a megtestesült lazaság. Ugyanezt megtartotta az egyetemi évei alatt is. Barátnőm szintén. Szóval nem minden esetben igaz, hogy a suli menőjeiből a felnőtté válás után 'hajléktalanok' lesznek.
Ezek szerintem zsigerből jönnek, és ha te csak így egyik napról a másikra elhatároznád, hogy menő leszel, lehet nem sikerülne egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!