Ma azt olvastam, hogy a Szépség és a szörnyeteg nem stockholm hanem lima szindróma. Igaz?
Dehát először Belle kezdte megkedvelni, és kihívta figyelmét. Tehát itt jött be a stockholm. Mikor a szörny viszonozta érzéseit akkor az már szerelem volt, és nem lima.
Szerintetek milyen mentális betegség áll fenn ebbe a mesébe?
A Stockholm és Lima szindróma is onnan indul, hogy előbb valaki valakit fogva tart és csak utána alakul ki az érzelmi kötelék. Az a baj, hogy egyszerűen nem emlékszem hogy került a csaj a szörnyeteg kastélyába. Az összes nyivákolós dalra emlékszem, de erre nem. :) Ez pedig fontos lenne ehhez a kérdéshez. Ha a szörnyeteg nem azért rabolta el a csajt mert alapból bejött neki, akkor lehet Lima ha ő szeretett bele előbb a csajba. Ha fordítva történt akkor Stockholm.
Viszont a szörny átok alatt volt, ami egyfajta betegségnek is felfogható, amiből a csaj "gyógyította" ki. Ez esetben Florence Nightingale effektus.
2#: köszönöm.
Úgy ment Belle a kastélyba, hogy eltévedt az erdőbe, és mikor meglátta a kastélyt bement.
#4 vagyok a szöveg lemarad:
Angolul van, és nem értek a témához, de szerintem érdekes.
Amúgy nem eltévedt, hanem az apját kereste. Az apja tévedt el, bement, a szörny pedig bezárta. Belle-t az apja lova vitte oda az apjáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!