Mit keresel biciklivel a járdán?
2018. jún. 19. 18:38
Legviccesebb, amikor felnőtt kerékpárosok a JÁRDÁN közlekednek! Ismered a KRESZ-t? Amúgy csak ma láttam két magadfajtát piroson áthajtani. A zebrán átkerekezést abszolút természetesnek veszitek, pedig ugyebár át kellene tolni. Szállj magadba, a járda a gyalogosoké! Akkor hőzöngj, amikor rámennek a kerékpársávra, az jogos, a többi nem! (Járdán csak tolhatod a kerékpárodat, nagyokos) És akárkinek támad kedve lepontozni, ez a szabály, aminek a be nem tartásáért kizárólag az autósokat büntetik.
2018. jún. 19. 18:40
Ezt akkort tudom megérteni max., ha a biciklis és a gyalogos sávot a sárga csíkon kívül nem választja el semmi. Egyébként ugyebár kint mész az autóúton szóval nem értem ez hogy fordulhat elő
2018. jún. 19. 18:42
4/24 A kérdező kommentje:
Talán mert az út ami ott van veszélyes? Hol közlekedjek? Simán elcsapna egy kocsi. Itt a városban a főtéren a kerékpáros úton mindenhol vannak kerékpárosok. Piroson sose megyek át. " a magadfajtád meg ne általánosítson.
5/24 A kérdező kommentje:
Ja és azok az utak melyek mind a gyalogosok mind a kerékpárosok részére készült miért nem szabályosan közlekednek az emberek?
A járda a gyalogosé, a biciklinek a bicikliúton vagy úttesten a helye.
Mondjuk engem az is aggaszt amikor az úttest kellős közepén kacskaringóznak, nehogy valaki elférjen mellettük. Természetesen se világítás, még egy fényvisszaverő prizma sincs a biciklin. Aztán ha vaksötétben begurul elém a fényszóró hatőkörén kìvülről akkor én megyek börtönbe.
2018. jún. 19. 18:52
Nem a közepén kell menni és nem direkt bele a kamionba hanem ésszel, figyelmesen. Nekem ez már 30 éve beválik
2018. jún. 19. 18:54
Az is idegesítő mikor úgy ingázik a kocsi előtt, mint gólyafos a levegőben. Vagy mikor nulla világítással este bevág elém. Vagy mikor 2-3 egymás MELLETT megy és még ő háborodik fel ha rádudálok. Mert hol menjek? Két keréken se férnék el mellette
2018. jún. 19. 18:57
9/24 A kérdező kommentje:
Hol közlekedjekünk mi itt ebben a városban ahol az úton nincsen kerékpárút? Nagy forgalomban? Na erről világosítson fel vki.
Örülj, hogy nem basznak bele a bokorba biciklistől! Én ezt tenném a járdán biciklizőkkel legszívesebben! Ha már feleszi őket a fene a gyalogjárdára, legalább hajtson lassan, óvatosan , a csengő pedig nem dísznek van a kormányon, nyugodtan lehet használni!!
A gyalogjárda értelem szerűen elsősorban a gyalogosoké, úgy lődörög ott a gyalogos, ahogy akar!Biciklisnek elvileg ott semmi helye!
Legjobban azt rühellem, mikor 4-5 kölyökkel libasorban laviroznak a fenti járdán , vagy amikor úgy oson el mellettem fél milliméterrel, csendben mint a halál, hogy egy hajszál híjja hogy nem hajt rajtam át.Na szoktam is emlegetni hangosan a jó anyjukat! De ez még mind semmi, már nem egyszer láttam motorost is felbaszódni gyalogos járdára! Mi lesz még? Legközelebb felmegy a kamion is?! És a pofátlanság netovábbja, hogy sokszor még ezek pampognak,!
2018. jún. 19. 19:05
Kapcsolódó kérdések: