Mit lehet kezdeni egy olyannal, aki állandóan hazudik?
Egy emberről van szó, akit nagyjából egy éve ismertem meg, de nem volt túl szoros a kapcsolatunk, jó barátok lettünk, néha találkoztunk. Egy ideje azt vettem észre, hogy állandóan hazudozik. Nem is hazudozik, talán csak füllent. Tudom, hogy mindezt azért, mert egészen kiskora óta minden téren elnyomják, a családja, a "barátai", és gondolom kényszeresen megmaradt benne, hogy jelentéktelen dolgokban füllentsen, mert mindenkinek meg akar felelni, annak is akinek egyáltalán nem kellene. Már felhoztam neki a témát, elmondtam neki, hogy zavar, hogy ezt csinálja, kértem, hogy ne tegye, hiszen nekem így is megfelel, mindent meg tudunk beszélni, felesleges hazudnia, pláne ilyen kis apró részletekben.
Múltkor egy hosszú történetet mesélt nekem pár évvel ezelőttről, amibe beleszőtt egy részletet. Ebben a kis részletben x felhívta y-t, és azt mondta neki, hogy "abc", de a történetében később kiderült, hogy nem ezt mondta, véletlenül elszólta magát, és lebukott, de ott akkor nem fektettem túl nagy jelentőséget erre az egészre. Viszont egyre gyakrabban tudom, hogy hazudik, hiába kértem, hogy ne tegye, megígérte, hogy nem fogja, még bocsánatot is kért, és megköszönte, hogy egy ilyen őszinte barátra lelt bennem, de most mégis ugyanúgy folytatja. Ha jól tudom ez egy betegség is lehet, tudok neki segíteni? Szeretném, ha őszinte lenne velem, mert még ezek után is érzek felé némi bizalmat, amit nem szeretnék veszni hagyni. Egy 25 éves férfiről van szó.
Bocsi, ha rossz a kategória
Semmit, az ilyen embert ignorálni kell, mert mindig hazudni fog.
Akarna a franc ilyen emberrel "barátkozni". Kizárt...
Amúgy ez pszichés zavar, de ő "csak néha hozzátesz" ezt-azt :D Ja, kőkeményen a szemedbe hazudik, de nem olyan nagy ügy.
Nekem a kis füllentés is az, kolléganőm is ilyen, simán kinevetem, mikor a túlzásait valóságnak adja el, egyébként kb. semmit nem beszélek vele.
Persze van, aki bekajálja az újabb hazugságait, én nem - utál is érte, mert mikor épp nagyon mondja, azonnal közbeszólok és leállítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!