Csak én lennék ennyire kilátástalan? (lent)
Akkora szívásnak érzem hogy magyarnak születtem.(Tudom,minden csak viszonyítás kérdése..de ha ezzel nyugtatja magát az ember,akkor nem jut egyről a kettőre.)
Folyton azon aggodalmaskodom hogy nem tudom megtanulni frankón az angolt.Aztán eszembe jut hogyha mégis,tudom e majd egyáltalán hasznosítani,ki tudok e majd költözni?
(A ki költözés is olyan aggasztó számomra..olyan bonyolultan tűnik.)
Ja meg ott vannak a tanulmányaim..elindultam egy ágon amit mon nem sok eséllyel tudok majd alkalmazni.
Ez motivál a leginkább
(na igen..ez nem tudom mennyire valós félelem,(elképzelhető)hogy mi is kilépünk az eu ból és csak nagyobb lesz a kilátástalanság az országban.nem is lehet majd elmenni innen.Még az egyetemtől is egy évre vagyok,nem tudok tenni semmit,csak várni..de olyan rossz.)
Semmilyen kilátástalanságról nincs itt szó. Ha akarsz kiköltözöl ha nem, akkor nem. Ha akarod és kellő energiát belefektetsz, akkor megtanulhatsz angolul is.
Ha nem nagyon lehet megélni abból ami érdekel, akkor keress mást, vagy találd ki, hogy hogyan lehetne mégis megélni belőle.
Lehet, hogy nincs kolbászból a kerítés, de ha valamit akarsz és teszel érte, akkor azt elérheted.
Az EU többi országának egyenlőre bőven megérjük anyagilag, nem mostanában fognak kidobni minket.
Röviden azért mivela az EU belül nincs vám, ezért mondjuk behozzák kintről pl. a tejet.Eladják 100Ft-ért amit amit a külföldi munkás termelt meg. Lehet hogy a magyar boltnak fizetünk közvetlenül, de ő meg a külföldi munkásokat fizeti akiktől veszi. Ezzel azt érjük el hogy a pénzünkel nem magyar munkásokat fizetünk hanem külföldieket. De persze ha Mari néni a nyugdíjból csak 100Ft-ot tud a tejre költeni nem veszi meg a 200Ft-os magyar tejet hanem megveszi a 100Ft-os külföldit. Ami hosszútávon persze értelmetlen és logikátlan, de ha ennyi pénze van akkor ennyi pénze van.... Nagyon egyszerű (és nem pontos csak körülbelül példa), de remélem a gondolat menet érthető.
A kérdésedre a válsz pedig, hogy nem vagy kilátástalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!