Súlyos motivációs problémával mit lehet kezdeni?
Üdv!
22 éves egyetemista vagyok. 3. Évem ez, már csak 1 lenne vissza, de nem megy. Vizsgaidőszak van. Elfogyott a motivációm. Ránézek a tamulnivalóra és hányingerem van tőle. Pedig ez a szakma volt az álmom, nagyon szeretném is csinálni, de tanulni olyan dolgokat amik a büdös életben nem kellenek hozzá...nem visz rá a lélek.
Itt ülök most is mellette és egyszerűen képtelen vagyok csinálni. Itthagynám a francba az egészet. És nem tudom a tudatalattim meggyőzni, hogy tanuljon. Ez a csak le kell ülni és csinálni dolog nem működik.
Tud valaki bármilyen módszert ehhez? Hipnotizőr vagy valami? Bármit elfogadok csak segítsen. Át kéne programozni az agyam.
Én államvizsgám előtt voltam így. Rettentő sokat kellett tanulnom rá. Két fő motivációm volt: 1. Egy nagyon közeli szerettem előtte halt meg és a tanulás volt az egyetlen, ami elterelte a hiányáról a gondolataimat.
2. Arra gondoltam, hogy utána milyen jó lesz, ha letudtam.
Vizsgák előtt pedig nekem általában segített a futás (utána mindent szívott be az agyam) , kitűztem oldalszámokat és ha rendesen megtanultam, akkor megjutalmaztam magam pl. egy résszel a kedvenc sorozatomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!