Mi a legfontosabb emberi tulajdonság?
Nem a szeretet, nem az empátia, nem az önzetlenség.
Hanem a hűség.
A hűség azt jelenti, hogy aminek mutatom magam, amit ígérek neked, amit érzek irántad, az nem fog változni.
A hűség az, amit mindenki keres, de a legtöbben képtelenek adni. A hűséges társhoz akkor is ragaszkodunk, ha emberileg egy kalap szart sem ér. A hűséget ígérő politikusok mindig lenyomják azokat, akik fellendülést, gazdagságot, bármit ígérnek. Hitler egyetlen ígérete a hűség volt. És hiába vitte a történelem legpusztítóbb háborújába a német nemzetet, a végsőkig kitartottak mellette, mert hűséges volt.
A hűség, az állandóság, a kiszámíthatóság többet ér bármilyen ígéretnél, értéknél, még a szeretetnél is. Mert hiába szeret téged valaki, ha lehet, hogy holnap már nem szeret.
Intelligens - vicces - kedves
Nekem ez a hármas a nyerő
Pedig sok tahó hűséges magához, amivel az erőszakot terjesztik, szóval szerintem nem a legjobb a hűség.
Az empátia sokkal értékesebb, amikor a másik helyzetébe bele tudod képzelni magad, és ezáltal "együtt érzel vele".
Nem akarod megverni, elvenni a vagyonát, indokolatlanul kihasználni, stb... A gonoszság eltűnne empátiával, és a munkák hatékonyabban lebonyolódnának, ha érzésekkel osztanánk ki (magunkank is) a feladatokat. (nem pofára, vagy papírra menne). Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!