Az osztály társam autista Kivételezhetnek vele a
tanárok?
Figyelt kérdés
11. Osztályosok vagyunk és volt ma egy próba érettségi és neki nem kellett meg írnia emellettt a testvereiről másol mindent meg a fuzetéből ezért van meg neki a kettes mindenből. Kivételezhetnek vele? Megadhatjak neki a betegsége miatt mindenből a kettest?
Ui.: Informatika szakon vagyunk,tehat ez nem olyan iskola ahova ilyenek járnak
igen sok esetben más fajta bánásmódban részesítik, addig örülj amíg neked nem kell ilyen extra, hogy meglegyen az esélyegyenlőség
annak sincs értelme, hogy elkaszálják csórót mindenből
nálunk is volt fogyatékos gyerek, OKJ-n ő kapott plusz időt, neki ahhoz, hogy elvégezze azt amit mi több időre van szüksége, ennyivel "kevesebb", mint mi
2018. jún. 4. 10:32
2/13 anonim válasza:
Miert faj neked? Mivel tudas nem all mogotte, nem fogja a munkat elvenni eloled. Inkabb orulj, hogy egeszseges vagy es kezdj el gyurni helyesirasra, mert megbuksz.
2018. jún. 4. 10:41
3/13 anonim válasza:
Nem tudom, de neked igencsak rá kell gyúrnod a helyesírásra, mert úgy megbuksz az érettségin, hogy csak úgy laffan...
2018. jún. 4. 10:42
4/13 anonim válasza:
előző :D ugyanazt írtuk
2018. jún. 4. 10:42
5/13 A kérdező kommentje:
Nekem nem fáj, hogy kivételeznek vele! Csak csupán kíváncsi voltam, hogy ezt lehet-e vagy sem! Nem rossz indulatból írtam nem kéne így félre érteni egyből! Helyesen pedig tudok írni csak gyorsan írtam!
2018. jún. 4. 11:03
6/13 anonim válasza:
A 'másképp bánás' nem 'kivételezés'!
Ha nincs sikerélménye, esetleg romlik állapota.
Ha már megengedték, hogy oda járjon, nem kéne elvenni minden örömét, nem lesz senki konkurenciája a való életben.
.
Ahova én jártam iskolába, a tanáraink a jó tanulóval is kivételeztek.
Tőle többet követeltek.
2018. jún. 4. 11:09
7/13 anonim válasza:
Egy olyan fiatalról beszélünk, akinek teljesen másképp van huzalozva az agya, nem fog tudni ugyanúgy működni, mint ti. Az lenne a fontos, hogy amíg iskolába jár, kapjon segítséget ahhoz, hogy megtalálja, mi megy neki, mi érdekli. Ez lenne az oktatás lényege.
2018. jún. 4. 12:02
8/13 anonim válasza:
Ma már lehetőség van integrált oktatásra, így sérült is járhat alap osztályba is, a sérültség mértkékétől függően. Nálunk az ilyen gyerekek részére személyre lehet ( és kell is) szabni a követelményt a továbbhaladásért. Ez akár lehet az is, hogy ha szépen le tud másolni mindent, akkor neki jár az elégséges osztályzat. Ezt általában nem szoktàk a többi gyerek orrára kötni, mert, ha belegondolunk, elégé sértheti a személyiségi jogokat. Én sem nevezném ezt kivételezésnek, inkább megkülönböztetett bánásmódnak.
2018. jún. 4. 12:41
9/13 anonim válasza:
Ha autista akkor valószínűleg van felmentési/könnyítési papírja bizonyos tárgyak alól. Amiből meg nincs papírja akkor lehetséges, hogy átrugdossák a vizsgákon egy kettessel. Nem hiszem hogy info szakon egy szakgimiben olyan nagy lenne a követelmény.
2018. jún. 4. 13:10
10/13 anonim válasza:
"Ui.: Informatika szakon vagyunk,tehat ez nem olyan iskola ahova ilyenek járnak"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!