Mindenféle provokáció nélkül: Egy rasszistának milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy ezt mondhassuk rá?
Melyek azok a jellemzők, mik ha valakire stimmelnek, akkor az rasszistának nevezhető?
Kultúrált válaszokatbvárok... Köszi!
Az első nagyon jól mondta.
Ha olyan embereket utálsz akiket nem is ismersz viszont mivel más a bőrszíne, a nyelve, a szeme és azért utálod őket akkor rasszista vagy.
Vagyis, ha valaki kijelenti hogy az afrikai emberek 90%-a csúnyább mint az európaiak és úgynéznek ki mint a majmok, akkor egyértelműen rasszista?
Én ezek után mondta valakire, hogy "ne legyél már rasszista", de nem is támadóan, viszont mindenki kiakadt, hogy "ettől még nem lesz rasszista, mért kell ezzel dobálózni"...
Amúgy nem szoktam ezzel dobálózni, de szerintem ez egyértelműen negatív megkülönböztetés bőrszín alapján.
Ha képes vagy mintákat felismerni, és nem félsz hangoztatni.
Amerikai statisztikai adatok szerint a lakosság 10%-a követi el a bűntettek 70%-át.
Most akkor rasszista vagyok-e ha azt mondon a négerek bűnöznek? Igen.
Egy másik statisztika szerint a top egyetemek hallgatói 80%ban zsidók, mikor az amerikai lakosság 1%át sem teszik ki.
Most akkor rasszista vagyok mert azt mondom, hogy a zsidók okosabbak mint a fehérek? Igen
3-4
Szerintem ott a probléma hogy a ténymegállapításra is simán rányomják a rasszista vagy bélyeget.
4-es: Pontosan, ez rasszizmus. mert a bűnözők nem a bőrszínük miatt bűnöznek, és a zsidók se azért felülreprezentáltak (már ha tényleg azok) az egyetemeken, mert okosabbak genetikailag.
Egy dolog elolvasni a statisztikákat, és egy másik dolog levonni belőlük a helyes következtetéseket.
Mert a megalapozatlan ellenérzésnek semmi értelme, s nem kell kinyalni egymás seggét, de ne mond nekem, hogy az egészséges, ha valakit megalapozatlanul, csakúgy zsigerből utálsz... Illetve, ha utálod, akkor lehetséges (nem biztos), hogy a munkád során is másodrendűként fogod kezelni azt aki neked (ez esetben a bőrszín miatt) nem szimpi.
És ehhez nincs jogunk.
Gondolom nem örülnél sem annak, ha egy orvos nem látna el mert nem vagy neki szimpatikus, sem annak ha szintén eh okból nem szolgálnának ki a boltban, de szimplán annak sem ha csakúgy, a semmiért utálnának.
Ha egy meleg srác odamegy hozzád, hogy szeretkezni akar veled, akkor te most homofób vagy mert nemet mondasz?
Akkor miért lennél rasszista ha nem vonzanak a négerek/cigányok/angolok stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!