Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mindenféle provokáció nélkül:...

Mindenféle provokáció nélkül: Egy rasszistának milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy ezt mondhassuk rá?

Figyelt kérdés

Melyek azok a jellemzők, mik ha valakire stimmelnek, akkor az rasszistának nevezhető?

Kultúrált válaszokatbvárok... Köszi!

2018. jún. 2. 14:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ha bármilyen előítélet vagy gyűlölet van benned más rasszok iránt és nem tekinted egyenlőnek a rasszokat akkor rasszista vagy.
2018. jún. 2. 14:44
 2/19 anonim válasza:

Az első nagyon jól mondta.

Ha olyan embereket utálsz akiket nem is ismersz viszont mivel más a bőrszíne, a nyelve, a szeme és azért utálod őket akkor rasszista vagy.

2018. jún. 2. 14:48
 3/19 A kérdező kommentje:

Vagyis, ha valaki kijelenti hogy az afrikai emberek 90%-a csúnyább mint az európaiak és úgynéznek ki mint a majmok, akkor egyértelműen rasszista?

Én ezek után mondta valakire, hogy "ne legyél már rasszista", de nem is támadóan, viszont mindenki kiakadt, hogy "ettől még nem lesz rasszista, mért kell ezzel dobálózni"...

Amúgy nem szoktam ezzel dobálózni, de szerintem ez egyértelműen negatív megkülönböztetés bőrszín alapján.

2018. jún. 2. 14:52
 4/19 nemaRendőrség ***** válasza:

Ha képes vagy mintákat felismerni, és nem félsz hangoztatni.

Amerikai statisztikai adatok szerint a lakosság 10%-a követi el a bűntettek 70%-át.

Most akkor rasszista vagyok-e ha azt mondon a négerek bűnöznek? Igen.

Egy másik statisztika szerint a top egyetemek hallgatói 80%ban zsidók, mikor az amerikai lakosság 1%át sem teszik ki.

Most akkor rasszista vagyok mert azt mondom, hogy a zsidók okosabbak mint a fehérek? Igen

2018. jún. 2. 14:52
 5/19 anonim ***** válasza:

3-4

Szerintem ott a probléma hogy a ténymegállapításra is simán rányomják a rasszista vagy bélyeget.

2018. jún. 2. 14:55
 6/19 anonim ***** válasza:

4-es: Pontosan, ez rasszizmus. mert a bűnözők nem a bőrszínük miatt bűnöznek, és a zsidók se azért felülreprezentáltak (már ha tényleg azok) az egyetemeken, mert okosabbak genetikailag.

Egy dolog elolvasni a statisztikákat, és egy másik dolog levonni belőlük a helyes következtetéseket.

2018. jún. 2. 16:18
 7/19 anonim ***** válasza:
A rasszizmusnak több meghatározása van (sokan a mai napig tágítják), és nem mindig egyértelmű ki melyiket használja. Szóval ha valakit lerasszistáznak, érdemes rákérdezni, hogy milyen definíció alapján, mert több olyan verzió is van amivel rasszistának lenni szerintem egyáltalán nem felvállalhatatlan.
2018. jún. 2. 16:24
 8/19 anonim ***** válasza:
Szerintem az is éppen ugyanolyan mint rasszizmus hogy lerasszistázzuk azokat, akik egy másik csoportot. pl a romákat nem szeretk. Miért ne lenne joga az embernek valamit nem szeretni? Miért kéne kinyalni egymás seggét is?
2018. jún. 2. 16:56
 9/19 A kérdező kommentje:

Mert a megalapozatlan ellenérzésnek semmi értelme, s nem kell kinyalni egymás seggét, de ne mond nekem, hogy az egészséges, ha valakit megalapozatlanul, csakúgy zsigerből utálsz... Illetve, ha utálod, akkor lehetséges (nem biztos), hogy a munkád során is másodrendűként fogod kezelni azt aki neked (ez esetben a bőrszín miatt) nem szimpi.

És ehhez nincs jogunk.

Gondolom nem örülnél sem annak, ha egy orvos nem látna el mert nem vagy neki szimpatikus, sem annak ha szintén eh okból nem szolgálnának ki a boltban, de szimplán annak sem ha csakúgy, a semmiért utálnának.

2018. jún. 2. 17:15
 10/19 nemaRendőrség ***** válasza:

Ha egy meleg srác odamegy hozzád, hogy szeretkezni akar veled, akkor te most homofób vagy mert nemet mondasz?

Akkor miért lennél rasszista ha nem vonzanak a négerek/cigányok/angolok stb?

2018. jún. 2. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!