Hogy lehet hogy a legjobban az emberekkel foglalkozó szakmák ölik ki az empátiát az emberekből?
Egy volt osztálytársam mentősnek állt. Anno nagyon empatikus, segítőkész volt, egyértelmű volt hogy emberekkel kell foglalkoznia. Aztán így is alakult, eltelt 8 év és most...
Teljesen az ellentéte önmagának. Látszik hogy már nem élvezi amit csinál és elmondása szerint ennek két oka van: az emberek hozzáállása és a munkakörülmények, mármint fizetés, szakszervezet, jogok, stb szempontjából.
De miért ezek a szakmák a leginkább ilyenek?
Ugyanez van pl gyárban ahol most vagyok.
Xar proli meló.
Megy a szalag egyfolytában.
Szaladni kell.
Nincs megállás.
Inni is alig tudok megállni 5 másodpercre.
Szoval az ilyen munkák is ölik elég rendesen a ember lelkét
Én roppant empatikus vagyok, de minél jobban megismerem az emberiséget, annál több anyagot kap a mizantróp lényem... Fejletlen faj ez, mit mondjak. Szerencsére tudok a jobbakra koncentrálni, de pont azért, mert nem dolgozom emberekkel. Ha dolgoznék s nem valami különleges munkában, ahol nagyobb az esélye a jó fejeknek vagy az emberek jobb oldalukat mutatják, akkor nekem is ki lenne mindenem az emberekkel, azt hiszem.
A mentősnek egyéb problémái is vannak, mint az emberek, de embereket sem nyugis, boldog állapotukban közelíti meg... Ha pl. jógára, képzőművészetre oktatna érdeklődőket, úgy képzelem, kevésbé égne ki... De a munka is nehéz, a megbecsülés, pénz se elég jó...
Ahogy az ember sok szenvedéssel találkozik, szinte kötelező is, hogy keményedjen, különben nem bírná.
9:
De hát te is elvártad volna, hogy meghallgassa, mi van veled, ha egyszer azt teszed szóvá, hogy nem érdekelte. Szóval te is épp ugyanolyan ember vagy, hasonló hibákkal, mint a "barátnőid", csak legfeljebb kevésbé erőszakos és őszinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!