Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet egy külföldit...

Hogyan lehet egy külföldit megtanítani a "gy" hangra?

Figyelt kérdés

Egy osztrák barátomról lenne szó, a leendő feleségének szeretne párszot mondani az esküvőn.

Ilyen még a "cs" is. De ez durvább, rájöttem, hogya büdös életbe nem fogja tudni kimondani.

Valami ötlet?

2018. máj. 28. 12:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha tud angolul akkor a producer szó d betűjére reflektálni, mert progyúszernek mondják.

A cs pedig a chinese, csájníz szó eleje.

Ezekre rámutathatsz, hogy tudjon miből kiindulni.

2018. máj. 28. 12:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is vannak osztrák barátaim, ők kitudják mondani. "CS" betűnél csak tud a nyelvével csettinteni a barátod..gyakorolnia kell.
2018. máj. 28. 12:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Első, jó ötleteket adtál.

A csével nem is lesz probléma. Csak ugye nehezen fogja fel, hogy ezek dupla betűk, de bekarikázom majd.

Meg arra gondoltam, hogy felveszem videora ahogy én mondom és hàtha.

2018. máj. 28. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:
hát felnőttnél nehéz lesz... 'gjár' lesz abból a 'gyár'-szóból
2018. máj. 28. 12:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A cs hang egyszerű, a németben a "tsch" betűknek felel meg, pl. deutsch, de a magyar csárda szót is úgy írják, hogy "Tscharda".

A gy-hez egy német anyanyelvű számára talán a francia "adieu" (ágyő) áll a legközelebb, ezt a szót a németben is használják.

2018. máj. 28. 12:56
 6/6 Metionin ***** válasza:
Én ezt úgy csináltam, hogy ismert szavakat, ismert emberek nevét gyakoroltattam velük amiben volt ilyen hang. Pl. Csajkovszkij, Putyin, Mengyelejev. Sok gyakorlással megtanulták.
2018. máj. 28. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!