Hogy döntsem el, hogy azt tanuljam egytemen amit szimplán szeretek, szinte biztos hogy el is tudom végezni, s nagyon jól keresnék vele, vagy?
Vagy azt ami az álmom, de valamivel rosszabbul keresnék és simán lehet, hogy meg sem tudom valósítani, nem udom elvégezni...
Honnan tudhatnám, hogy évek múlva melyiket bánom majd kevésbé?
Fiatal vagy, azt válaszd, amit szeretsz!
Sokkal árnyaltabban látod a helyzetet az első félév végén (az első év végén): ha bizonytalan vagy, jövő februárba add be a jelentkezésed a B tervre, ha felvesznek, jövő szeptemberig ráérsz eldönteni, hogy átiratkozol-e.
Én a másodikat választom.
Neked melyik mi?
Attól függ. Ha az egyik pl bölcsész kar, a másik meg mérnöki, én a mérnökit választanám, mert hiába szeretnéd a bölcsészt ha munkanélküli lennél, és elvesztegetnél három évet az életedből a semmiért.
Ha mindkettővel lenne munkád, csak az álomszakmád kevesebbet keres, akkor azt választanám, mert mellette még képezheted magad.
Látatlanban az elsőt, aztán utána meglátod, hogy tényleg akarod-e még a másodikat, vagy jó lesz hobbinak.
De tényleg jó lenne tudni miről van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!