Pénz vagy hatalom?
Melyiket érzed fontosabbnak? Sokak számára a pénz is azt jelenti, hogy több dolog és ember fött kap uralmat általa. Ugyanakkor a pénz az egy kellemes életet is adhat akár hatalom nélkül is.
Tehát a kérdés az, hogy mit választanál: nagyon jó anyagiakat, de nem vagy főnök, nem vagy befolyásos, vagy befolyást, hatalmat, ami viszont kevesebb anyagival jár, mint az első alternatíva.
zseton.
már pusztán a léte is ad hatalmat.
Még várok ilyen "szilvásbuktát, mert szeretem" típusú blőd válaszokat.
Figyeljetek! A szeretet és az egészség is fontos, DE NEM EZ VOLT A KÉRDÉS.
Senkinek sem a kedvenc kutyafajtája, kedvenc színe, kedvenc étele vagy itala, szívesen hallgatott zenéje stb nem tárgya a kérdésnek.
Sőt ez a pénz ad hatalmat sem.
Amire kíváncsi vagyok, és azért néhányatok meg is ugrotta a szövegértés szintjét, hogy manapság sokat hallottam olyanokról, sőt,maz ismeretségemben is van olyan, hogy valaki, akinek megszalad, amikor már anyagilag stabil, utána jön, hogy befolyást is akar. Sok politikus is van, aki sikeres vállalkozóból lesz az stb, mert a sok pénz önmagában nem elég, tekintély, hatalom kell.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy akik válaszolnak, közvéleménykutatásként, melyiket fogják izoláltan fontosabbnak tartani. Az anyagi függetlenséget, vagy feltétlenül kell a tekintély, a társadalmi elismertség is.
Mert pl én a magam nevében azt válaszolom, hogyha nekem kellene választani, akkor szívesebben élnék egy anyagi bőségben, de nem ismert, nem hírneves emberként, mint hogy mondjuk egy erős megvagyonosodás után "tovább akarjak lépni" a hatalom, hírnév, ismertség irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!