Havonta többször 600 forintos kávét venni az luxus? Kb.6 alkalom / hónap.
Mindig azzal nyugtatom magam, hogy mivel nem dohányzok, ennyi simán belefér. Vagy emiatt már pazarló lennék?
Másképp szoktam gyűjteni ha akarok, pl a ruhaigényem az alacsony, és vagy csak 1-2 darabot veszek, vagy semmit.
A te dolgod, mi éri meg neked. Én viszonylag szegény voltam, tekintve, hogy még házra is gyűjtögettem, de évi párszázezer elment motorozásra. Nem luxus volt, hanem szinte alapszükséglet :D
Kávéra sajnálnám, ilyen drágát csak akkor vettem, ha nagyon muszáj volt, max. évi egyszer. Ez nekem nem éri meg. De ha neked igen vagy bőven van pénzed s ez meg se látszik, ne aggódj. És ha pazarolsz kicsit? Nem a villanyt égeted feleslegesen vagy ételt dobsz ki, hanem élvezetet veszel magadnak, mert megteheted. Ez az én világomban teljesen OK.
3600 ft / hó? Ha belefér a költségvetésedbe, akkor nem luxus.
Mindenesetre én elvből nem megyek kávézóba ha nem muszáj, mert az elkészítése az gyakorlatilag semmibe nem kerül, szinte 100%-os haszonnal adják el a kávéjukat. De ahány ház, annyi szokás...
Nem, nem.
Köszi a véleményeket, tanácsokat.
Lehet, hogy csökkentenem kellene a kávéköltséget, és ,,befektetni'' egy termoszba és reggenelte főznék kávét. Jobban kijönnék, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!