Akik azt gondolják, hogy valaki csak akkor tud másokat szeretni igazán, hogyha önmagát is szereti, azok miért gondolják ezt?
Figyelt kérdés
Ezt soha nem értettem, és nem is láttam senkit rendesen elmagyarázni.2018. máj. 24. 18:52
11/14 anonim válasza:
amúgy ezt a sablonos közhelyet a női magazinokban olvassák.
a legtöbb ember önbizalomhiányos, és a legtöbben mégsem utálják magukat.
nem is értem ezt a dolgot, hogy utálják magukat. talán utálják a hibáikat, de mégis jót akarnak maguknak, tehát nem utálják magukat. nyilván van egy-két aberrált kivétel, de a legtöbb ember csak a hibáit utálja.
12/14 anonim válasza:
az önbizalomhiány egy visszajelzés az agyad részéről, hogy valamit másképp kell csinálnod, valamibe több munkát kell beleölnöd, vagy valami nem jó
13/14 anonim válasza:
Szerintem ebben azért van igazság, mert aki önmaga kritizálásával van elfoglalva, a saját hibáin őrlődik, az nem fogja tudni teljes szívvel belevetni magát egy közös életbe, a negatív gondolatai miatt nincs kapacitása arra, hogy más dolgaival törődjön.
14/14 anonim válasza:
11es válaszoló vagyok, közben megtapasztaltam egyet s mást az életben.
Rájöttem, hogy van egy kategória, nevezetesen a személyiségzavaros emberek, akik nem képesek empátiára se magukkal se másokkal szemben. Aki empátiára képtelen, az szeretni se tud. Se magukat, se másokat.
A normális, kissé önbizalomhiányos ember viszont képes szeretni, és ha akar, akkor képes megtanulni JÓL szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!