Találkoztam egy emberrel, aki azt mondta, hogy "undorodom a vallásos emberektől" . Vajon miért?
És azt szó szerint értelmezhetjük, hogy "Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá" (forrás: Teremtés könyve) vagy azt, hogy ide küldte saját fiát? (Pont a százmilliárdnyi galaxis egyikének százmilliárdnyi csillaga közül pont erre a bolygójára...)
Most komolyan egy 10 ezer éve még mindenütt kőkorszaki szinten élő élőlény (ember) lenne a százmilliárnyi galaxisból álló világegyetem csúcsterméke?
Logikus abban hinni, amit 2 ezer évvel ezelőtti egyszerű embereknek találtak ki? (Úgy, hogy előtte évezredekkel is már sokkal nagyobb tudással rendelkeztek, pl. egyiptomi papok.)
Minden szimbolikus a vallásban, csak az nem, hogy van egy isten aki ura az egész világegyetemnek?
#12, egyértelmű, hogy a Bibliában a példabeszédeket, vagy epp Jelenések köynyvét nem szó szerint kell venni. A műfajból kiderül, mi volt a szerző célja az írással. Nem minden esetben a konkrét tényközles, törtenelmi leírás volt a cel.
Természetesen hitünk szerint Isten teremtette a világot, de a 6 nap, es a teremtéstörténet szimbolikus. Nem az a lenyeg benne, hogy hány nap alatt, es milyen sorrendben teremtette Isten a világot, sokkal mélyebben kell értelmezni. :)
Oké, nem is akarom tovább feszegetni, ügyes vagy...:)
Szerintem olyan lesz nálunk is a vallás, mint a japánoknál a sintoizmus, nem vallásként hisznek benne, de azért egy kis szerencsehozó kabala szerepet tulajdonítanak neki.
Kb. így gondolkodnak átlagban, miközben a kis oltárokon gyertyát gyújtanak "azért megérdemlik a mi kis szellemeink hogy egy kicsit ápolgassuk őket, ha már ilyen szépen vigyáztak Japánra az elmúlt ezer években".
#14, mondom, hogy szimbolikus a teremtestörténet, Káin és Ábel törtenete is szimbolikus.
Tájékozódjatok gyerekek, ezert írtam, az első hozzászólásban, hogy sokan buta tévhitek alapján ítélik meg a kereszténységet.
Mert hülye... így nem lehet viselkedni, vagy élni, hogy ha nekem xy unszimpatikus, akkor én "hányok tőlük" vagy "undorodom" tőlük.
Ilyen alapon a vallásosok is mondhatnák, hogy ők meg a nem vallásosoktól undorodnak és ez mehetne a végtelenségig, és már mindenki hányna a másiktól...
nem, ez nevetséges és nem így viselkedünk normális közegben...
Másfelől ilyet akkor mondd egy amúgy normális ember, ha felidegesítették, és akkor már mondd olyat is amit megbán később...
Szóval nem mind1 :D
De alapvetően ha alapból mondd ilyet valaki, az könyörgöm, hol él? :DD
Olvasva a többieket, nevetséges! TELJESEN MINDEGY miért mondja ezt valaki hogy hány valakitől, ez a kijelentés "NEM NORMÁLIS"!!!
És nem kezdjük el fel mentegetni, hogy de biztos rossz élményei vannak...
mindenkinek vannak mindenféle emberrel rossz élménye, mégsem hányja le, gyűlöli őket, vagy neadjisten megöli őket...
kár és teljesen felesleges elemezgetni a lelki világát.
Tehát kérdező: ne foglalkozz minden "idiótával", ahogy mondani szokás. ;)
Megnézném azért ennek az embernek a fejét akiről beszélsz, miért is veszed komolyan...
Netán Dumbledore professzor típus mondta? Akinek a véleményére adunk? (kétlem, egy dumpledore professzor típus, soha nem mondana ilyet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!