Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet valakinek tekinté...

Hogyan lehet valakinek tekintélye?

Figyelt kérdés

Semmi tekintélyem nincs, nem halgatnak rám az emberek, pedig nem vagyok önbizalomhiányos, vagy ilyesmi. Ezzel szemben viszont van egy ismerősöm akinek minden társaságban meg van a tekintélye. Nem hiszem hogy a külseje miatt,mert kb 10 centivel alacsonyabb az átlagnál, nem is izmos, vagy nagydarab. Nincs nagy hangja, nem üvöltözik, és az öltözködése is átlagos, mégis van valami benyomás ami miatt halgatnak ráaz emberek. Igaz hogy zseniálisan inteligens, de az ennyit számítana?

Mit tegyek hogy legyen tekintélyem?

2018. máj. 21. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Minek az neked ?
2018. máj. 21. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Jellememből fakadóan, meghunyászkodó, sűrűn elnézést kérő (mert hibázok sokat) nyuszika vagyok, ezért sokan "uralkodó" szerepet vesznek fel velem "szemben".

Amikor valaki látja, hogy indokolt a meghunyászkodásom, és amiben jó vagyok, abban nem hagyom magam "megalázni", akkor kezdenek el "tisztelni", és embernek venni.

Sajnos amíg nincs ilyen téma (programozás, problémamegoldás, elektronikai hibák elhárítása, vagy valós problémamegoldás, szerszám kölcsön adás, stb), addig lekezelőek.

Akkor változik ez csak, ha valamit "le teszek az asztalra".

27F

Illetve ha nem a szakmához közeli ismerősi körömet tekintem alapnak, hanem a hisztis nőket is, akkor meg a tekintély ott alakul ki, ahol az alázatom előjön.

Nők terén elég határozott véleményem van, és amikor mégis megmutatom, hogy érző lény vagyok, akkor akik addig utáltak is kedvesek lettek. A nők külön állatfaj. :)

2018. máj. 21. 22:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Elert dolgokat az életben. Többet tett le az asztalra..
2018. máj. 21. 23:28
 4/8 anonim ***** válasza:

A legtöbb társaságban ösztönös vagy felszínes dologgal. Pl. jó külső, másik fél elnyomása, elismert eredmények.

Az ismerősödben pedig tuti van valami külsőre is, csak épp nem veszed észre.

2018. máj. 22. 01:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem nincs vele semm külsőre, nem néz ki ijesztően, és nem il különösebben jól ültözött, inkább olyan csavargó külsejő.

Nem tűnt fel hogy elnyomna másokat

2018. máj. 22. 06:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Biztos az ismerősöd keveset beszél, de akkor nagyot mondd.

Ha te folyton csacsogsz, vagy a véleményed hangoztatod fűnek fának, nem vagy következetes, nem vagy empatikus vagy elég művelt esetleg tájékozott, akkor azt hajlamos az ember nem annyira komolyan venni.

2018. máj. 22. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:
"Nincs nagy hangja, nem üvöltözik és az öltözködése is átlagos..." A nagy hangon üvöltözéstől és az átlagtól eltérő öltözködéstől míért is lenne valakinek tekintélye?
2018. máj. 22. 23:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, igen, intelligenciával, tudással, sokkal inkább lehet tekintélyt szerezni, mint az előbbiekkel.
2018. máj. 22. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!