Miért félünk attól ha valamire nem tudunk magyarázatot adni, vagy okot találni?
pl: Csinálunk valami hülyeséget amit egyáltalán nem tudunk megmagyarázni vagy csak nem bírja az ember előhívni a tudatalattijából és így ijesztővé válik, talán csak a kiszámíthatatlanság miatt is.., de például van aki már annyival is megelékszik hogy pl csak vicc volt, mert nem marad ok nélkül a cselekedet..
Vélemények, érvek mellett szívesen fogadnék pszichológiával foglalkozó cikkeket esetleg egy egész könyvet, ha tudtok ajánlani.
Nekem nincs olyan cselekedetem, amit nem tudok megmagyarázni (vagy csak nem tudok róla), úgyhogy nem egészen értem, hogy mire gondolsz.
A tippem viszont az, hogy egy bizonyos komplexitás felett, ha egy cselekedet nem tudatosul, az nem szokványos és talán a kontroll elvesztése ad okot a pánikra. Abban az esetben viszont, ha valami kínos dologra kifogás (mert hát mégiscsak hülyeséget írtál), hogy csak vicc volt, sztem minden a szituációban részt vevő ember tisztában van vele, hogy mi történt, csak a továbbiakban jobb nem foglalkozni a dologgal. Itt szerintem a félelem abból adódhat, hogy milyen benyomás marad meg a közösségben.
Egyébként, ha rendszeresen vannak ilyen problémáid, esetleg nem csak kínos, de tök random dolgokat se tudsz megmagyarázni, lehet, hogy nem ártana segítséghez fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!