A 'lepetézni' mióta számít csúnya kifejezésnek?
Fél éven belül már a második kolléganőm ment el szülni, és erre én önkéntelenül mondtam egy olyat, hogy: "Na, b*mmeg, ez is lepetézett".
A többiek szerint bunkó vagyok, és legközelebb válogassam meg jobban a szavaimat.
Igazuk van?
Szerintem a lepetézett egyáltalán nem bunkó kifejezés.
Nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy leginkább ízeltlábúak meg kétéltűek szoktak "petézni". Szóval sajnos igen, elég lealacsonyító kifejezés. Én sem örülnék, ha valaki így beszélne velem.
A b_aszdmegozást meg inkább nem minősítem.
Igazuk van.
A bunkó pr0lik beszélnek így emberekkel,meg emberekről,mert azt hiszik ettől menők,meg lazák,közben szánalmas nyomorultak.
Csak annyira bunkó, mint ahogy a szeretett dédmama sem megdöglik, hanem eltávozik, elhuny.
Bunkó dolog.
A kolléganődnek született egy gyermeke, aki mától a legnagyszerűbb, legfontosabb dolog az egész életében.
A "lepetézik" szóról nekem meg rögtön egy pók, vagy más undorító ízeltlábú (off: elnézést kérek azoktól, akik pókot tartanak és/vagy kedvelik őket, én egyenesen írtózom tőlük) ugrik be, amint épp rakja le a ragacsos petéit... brrr...
Mondd azt, hogy szült!
Basszus, mit kell ezen kombinálni??
Ezek még így is bunkó kifejezések, hiába jobbak a lepetézésnél.
Ha nagyon villogni akarsz, akkor:
Édesanya lett, gyermeknek adott életet, kisbabája lett, kisfia/kislánya született, egy kisdeddel bővült a családja.
De ezek olyan unalmas, hétköznapi kifejezések.
Nekem van stílusom, én valami kreatívabb módon szeretném kifejezni magam.
Ha nálad a "stílus" azt takarja, hogy akkora orbitális paraszt vagy, aki ostorral kapcsolja a tévét és bicskával eszi a vattacukrot, akkor inkább nem is mondok semmit.
Jó, legyen stílusod. Nyomasd a szlenget ameddig csak tetszik. De ne légy tuskó.
(plusz szerintem a túlzott szókincs-csere nem ízléses, sokkal inkább "cringey")
Amúgy nem kell lecserélni a szótáradat. Egy-két jól elhelyezett jellegzetes szófordulás sokkal, de sokkal nagyobbat üt. (Pl. Nagy Feró: "Eszem-fszom megáll!")
Jaj, hogy is gondolhattad, hogy nem nyalod fényesre a szülési szabadságon lévő kolléganőd gátsebes valagát (akinek a feladatait gondolom köztetek dobták szét), és nem vagy teljes mértékben bekábulva a ded okozta rózsaszín cukormázas ködtől!
Hitlerrel, zsidókkal, Jézussal, bárkivel lehet viccelni, de ha a kölyköt a szádra veszed, meghalsz.
Kérdező!
A 7-es írásodra csak annyit reagálnék,hogy sokan meg az ilyen makacs bunkókat unják,mint te,már ne is haragudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!