Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon gáz ha én 4 évesen...

Nagyon gáz ha én 4 évesen tanultam meg beszélni?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy emiatt autista vagyok-e, de amúgy tudok idegen nyelveken is beszélni, és ennek ellenére nem kevesebb a szókincsem, mint másoknak. De gondot jelent az hogy idegen emberekkel kapcsolatot alakítsak ki, mert visszahúzódó vagyok. Emiatt régebben ki is gúnyoltak az iskolában, párkapcsolatom sem igazán volt még. A családom is mindig azt érezteti hogy én más vagyok.
2018. máj. 8. 08:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Már elmúltam 20 éves. Állításuk szerint inkább a meséket néztem a tv-ben. Bár nem tudom hogy ennek van-e köze a késői beszédhez.
2018. máj. 8. 09:05
 12/14 anonim ***** válasza:
Én is pont ugyan ilyen vagyok. Szerintem te se 4 évesen tanultál meg beszélni. Hanem 4 évesen kezdtél el beszélni. Amúgy én is visszahúződó vagyok. De le lehet küzdeni simán. Csak erő kell hozzá. Amúgy az hogy 4 évesen kezdtél el beszélni, semmit sem számít. Szóval autista sem vagy.
2018. máj. 8. 09:46
 13/14 anonim ***** válasza:

A mesék nézése azzal függhet össze, hogy visszahúzódó vagy és szeretsz elmenekülni egy olyan világba, ahol nem bántanak. Mert szüleid ezt tették folyamatosan.

Egyébként egy néprajztudós is foglalkozhat a mesékkel tudományos szinten... Ahogyan a mondókákkal, gyerekjátékokkal is stb.

Én pl. felnőttként egy időben északi népek meséit és mondáit olvasgattam, mert népek kultúráját, szokásait, régi életmódját így lehet könnyen megismerni (persze csak egy adott szintig), engem meg ez érdekelt.

2018. máj. 8. 09:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Lehet köze hozzá, olyan szinten, hogy a mesenézés nem igényel interakciót. Nincs rá inger, hogy reagálj.
2018. máj. 8. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!