Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudom megváltoztatni...

Miért nem tudom megváltoztatni az embereket?

Figyelt kérdés

Sokféle embertípussal találkoztam az életben..

Pszichopata, nárcisztikus, Önbizalomhiányos stb... Mindenféle lelkibeteg ember... Annyira de annyira próbáltam velük törődni, magamat is háttérbe szorítva, szerettem volna ha érzik, hogy nincsenek egyedül a világban, igenis van aki szereti őket stb.. Mégsem jártam soha sikerrel... Miért van ez? ..

2018. máj. 1. 19:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem is biztos hogy amit jonak hiszel valoban az.

Lasd pl alkohilisták esete. Depressziora iszik. Ha nem inna, lehet már kiugrott volna az ablakon. Mert a depresszioját nem tudja kezelni. De te le akarod szoktatni az ivásrol ugye es kipakolod a hűtőjét.

Vagy megnyilik es elmondja hogy mert meghalt akárkije. Akkor hogy oldod meg a problemajat? Pszichologushoz küldöd. Az vissza hozza neki aki hiányzik? Nem. Pont az fogja érdekelni aki pl tetkosan kifestve akarmi, mindenesetre hot idegen a feldolgozasrol pampog neki? Nem. A te szereteted hiányzik neki? Nem.

A nárcisztikusság az meg pláne egy önvédelmi fal aminek megint van egy jo kis komplex gyökere

Önbizalomhiany oka legtöbbször baba es kisgyerekkorbol ered. Amikor pl nem veszik fel ha sir. Nincs kire számitson. Nem fontos senkinek. Ez beleég a tudatalattiba, felnőtten csak látszatra palástolhato, de megmarad örökre, a cél inkabb megtanulni minősegibb eletet elni az önbiz.hiannyal együtt

Pszichopata szinten szemilyesgfejlodesben kárt okozo traumák egyvelege miatt lesz. Maga a személyiségfejlodes vakvágánya azaz a személye eleve ilyen lett. Ferdén alakult ki. Mint a hasonlatban fentebb. Kar nelkuli ember.

2018. máj. 1. 21:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Azért nem tudod őket megváltoztatni, mert ők maguk sem szeretnének megváltoni. :)
2018. máj. 2. 00:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Egy képzett terapeuta is csak annak tud segíteni, aki

1) belátja, hogy változtatnia kéne valamin

2) hajlandó ezért tenni.

(És még így sem könnyű feladat.)

Elhiszem, hogy a jó szándék vezérel téged, de nagyon naiv vagy, ha az gondolod, hogy egy pszichopatát vagy nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő embert a te, vagy bárki más szeretete meg fog változtatni.

Másrészt szerintem érdemes lenne egy őszinte önvizsgálatot tartanod, hogy ez a fajta megmentő komplexus nem lehet-e esetleg egyfajta menekülés az elől, hogy azzal foglalkozzál, hogy neked min kéne változtatod a saját életedben.

2018. máj. 2. 01:44
 14/15 anonim ***** válasza:

Drága cigisek titeket azért raktak ki mert nektek fontosabb volt annak a büdös fosnak a szivása mint a párotok.

Ne ferdítsétek el a dolgokat.

2018. máj. 2. 11:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Az emberek nem azért nem változnak mert nem akarnak hanem mert olyanokat tapasztaltak ami miatt felesleges küzdeni. Egy pszichoterapeuta,pszichiáter meg anyám kínja sem tudja megváltoztatni. A személyiségzavarosakat kizárnám mert ők sosem változnak. Itt az önbizalomhiányosokra,önértékelési zavarral rendelkezőkre értem. Senki sem fogja úgy megváltoztatni őket hogy kimondja változtass! Ez nem így működik. Rosszakat tapasztalt ezért ilyen. És nem azért mert nem akar megváltozni. Hanem van valamilyen gát benne,olyan világkép ami miatt ilyen lett. Csak sokan nem képesek ezt felfogni. Az alkoholista sem azért lett hajléktalan mert a pia,drog fontosabb volt neki mint az egész családja hanem mert van valamilyen mentális betegsége,fájdalma,vagy más lelki defektje,esetleg traumái amit ezzel folyt el,nyom el,jobb neki és ha abbahagyná akkor valszeg öngyilkos lenne vagy nem bírná és megőrülne. Ez a függőség. Az emberek is csak felszínesen tudnak ítélkezni és nem látják át mi van mögötte.
2020. febr. 3. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!