Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nincs érettségim, attól még...

Nincs érettségim, attól még élhetek teljes értékű életet?

Figyelt kérdés

Én ezt érzem is magamon, hogy vannak hiányosságaim, legszivesebben egyetemet végeztem volna, attól érezném magam igazán boldognak, ha magam mögött hagyhatnék valami jó hivatást, kérdés élhetek e nélküle boldogan, nézhetek e ki úgy mint egy tehetős akinek van diplomája? Ez a dolog pár keresésben mennyire jelenthet gondot a nőknél?

F

2018. ápr. 26. 14:44
1 2
 11/14 Mádár0218 ***** válasza:

Igen élhetsz, nekem sincs van egy okj s szakmám munkám, pénzem.

Nem az érettségi fogja meghatározni, hogy lesz e kapcsolatod.

2018. ápr. 26. 15:35
 12/14 anonim ***** válasza:
29%

Na, kezdjük a párkapcsolat résznél. Azt acsajt megette a fene, aki végzettség alapján választ párt (az "elittárs.hu bajnok"), az kb annyit ér, mint az az egy gumi amit arra feláldozol, hogy EGYSZER megfektesd.

A boldogulásod meg mocskosul nem a papírokon múlik. Legjobb, ha mielőbb rájössz, mit akarsz magaddal kezdeni. Az se baj, ha később , de akkor sok idő és pénz mehet a kukába. Én így jártam. Végzettség halmazok, szakma kettő (amiket hellyel közzel használok a mindennapi életben is, adtak használható tudást is), de akad itt diploma is, és két szerencsés kimenetelű közúti baleset után (egyikben sem én voltam a hibás), ahol mindkettőnél kezet rázhattam volna a kaszással, 32 évesen rájöttem mit akarok kezdeni magammal. Taxis lettem. Érettségi se kéne hozzá. Ha ezt előbb tudom, akkor 8 általános után karosszérialakatosnak tanultam volna, mégis csak legyen egy szakma a kezrmben, aztán 21 évesen meg elkezdek taxizni (az a minimum kor a taxihoz)

Szóval ne kenődj el azért, mert a magasztalt felesleges papírod nincs meg, semmit nem jelent. Nem a papírok hiánya miatt fogsz lesüllyedni, hanem akkor, ha belemerülsz az önsajnálatba, és nem látod/találod neg a TE SAJÁT életed célját, értelmét.

2018. ápr. 26. 16:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a sok jó választ!
2018. ápr. 26. 18:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért hadd tegyek hozzá valamit. az 50-60-as években egy érettségi maga volt a csúcs, sok helyen közép vezető lehetett valaki, sőt pld. a mezőgazdaságban telephely vezető. A 70-es években már csak szakmával együtt ért valamit, de akkor még mindig vezető lehettél valahol. 80-as években már nem sokat ért, azóta pedig semmit. Ha ma egy munkahelyet megpályázol, szembesülni fogsz azzal. hogy a versenytársak ugyanarra jelentkeznek érettségivel, technikusi minősítéssel, közép vagy felsőfokú vizsgával. Szerinted kit fognak felvenni? Ha téged azzal bíznak meg, hogy keress egy adott munkára munkaerőt, akkor te kit vennél fel? A magasan kvalifikált munkaerőt, vagy a 8 általánost végzettet? Ma egy olyan világban élünk, hogy papír nélkül semmire nem mész. Egyszerűen nem tudsz olyan állást vállalni, hogy azzal sok pénzt keress. A nőkről annyit, hogy ha férjet keresnek, akkor apát is keresnek, és ugyan úgy versenytársaid lesznek. Azt írtad itt előbb, hogy tanulási nehézségeid vannak. Legszívesebben egyetemre mentél volna. Nos az a helyzet, hogy ez nem biztos - feltéve ha 50 évesen akarsz orvosira menni - hogy elúszott. Sokféle tanulási nehézség létezik, ezek mind fejleszthetők, és akár el is hagyhatók. Lehet, hogy csak egy tanulás technikai módszert kellene megtanulni. Sok egyetemista bukik bele abba az első évben, hogy nem tanultak meg tanulni, de amikor végre rájöttek, hogy hogy lehet nagy anyagokat megtanulni, 4-esnél rosszabb jegyük nem volt. Ezt kell megtanulni, ha ez megvan akkor már szabad a pálya, lehet elég lenne egy jó pedagógus. Az agyat ugyan úgy lehet fejleszteni, mint a testet, semmivel nem nehezebb. És egy életre szól.
2018. ápr. 29. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!